16/07/2017to24/07/2017

Alegorična drama Bertola Brechta Dobri čovjek iz Sečuana gostuje 16. i 24. srpnja u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu, u sklopu 17. Sezone Kazališta Ulysses.

U predstavi nastupa 14 mladih glumaca, studenata Glume i medija Sveučilišta u Rijeci, pod mentorstvom Lenke Udovički i Rade Šerbedžije, koji će uz živu glazbenu pratnju, pjesmom i pokretom inspiriranim kineskom operom i shanghai jazzom te izvrsnom glumomispričati priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini.


Dobri čovjek iz Sečuana ; Ustupio TU

Radnja predstave govori o trima bogovima koji se spuštaju na Zemlju u potrazi za barem jednim dobrim čovjekom, kako bi dokazali da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj. Jedina dobra osoba, prostitutka Šen Te, pronađena je u bijednom kineskom gradu Sečuanu i muči se više nego ikad, rastrgana između nagona da svima udovolji i nagona da se zauzme sama za sebe. Kako bi se očuvala, pribjegava drastičnim sredstvima…

Glazbu potpisuje Nigel Osborne, pokret Staša Zurovac, a u predstavi nastupaju: Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čarzavec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Romina Tonković, Vanda Velagić i Nataša Veselinović.

Brod iz Fažane za Veliki Brijun kreće u 20 sati.

[izvor informacije Ulysses Theatre]