OTVOREN 7. FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL UZ ADRENALINSKI HOLLYWOODSKI HIT I RASPRODANO GLEDALIŠTE!

Odličan ‘Vozač’ uz fenomenalnu glumačku ekipu i vrhunsku glazbu zabavio brojnu publiku i otvorio 7. FZFF

Sinoć se na otvorenju 7. Fantastic Zagreba tražila karta više! Publika se počela okupljati već oko 19,00 sati, jer su partneri Fantastica Swanky Mint Hostel ekipa, u podnožju ljetne pozornice Tuškanac postavili veseli, ljetni POP UP SUMMER GARDEN u kojem se možete zavaliti na velike jastuke, popiti fantastične hladne koktele i slušati odlične DJe i bendove dok vas okružuje šuma Rokovog perivoja.  I tako sve do kraja festivala!

NAJAVA VIKENDA KOJI JE PRED NAMA

Vikend koji je ispred nas donosi mnoštvo uzbudljivih fimova! Već danas, u petak 30. lipnja u 21,15 na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazujemo Projekt Lazarus, futuristički vizualno efektnu SF dramu smještenu u 2084. godinu koja govori o sudbini ljudske vrste i pogledu u blisku nam budućnost. U središtu radnje je uspješan mladi umjetnik kojem je ostalo još samo godinu dana života i koji se odlučuje zamrznuti u nadi da će se u budućnosti otkriti lijek za njegovu smrtonosnu bolest. Budi se u svijetu nespreman na novu stvarnost i bez najbližih koji više nisu među živima.


Projekt Lazarus ; Ustupio FZFF

Odmah nakon ove SF drame, u 23,30 sati možete pogledati irsku mystery dramu i međunarodni festivalski hit Lorcana Finnegana Sjene (Without Name)!

U subotu, 1. srpnja u 21,15 (Ljetna pozornica Tuškanac), prvijenac francuske redateljice Julie Ducouranu Sirovo za koji je osvojila niz prestižnih nagrada (najbolji žanrovski europski film, nagradu kritike na festivalu u Cannesu, najbolji film na SXSW u Austinu itd.) te hvalospjeve svjetske kritike. Radnja prati vegetarijanku koja nakon inicijacijskog rituala na veterinarskom fakultetu postane kanibal. Iako na trenutke brutalna i šokantna (na nekim projekcijama publika je padala u nesvijest) riječ je o poetskoj i emotivnoj horor drami o sazrijevanju. U 23,15, prikazujemo kultni giallo klasik iz 1977.  Suspiria, remek-djelo talijanskog maestra Daria Argenta poznat i kao “najljepši horor ikada snimljen”!

U nedjelju 2. srpnja, s početkom u 21,15 (Ljetna pozornica Tuškanac), prikazujemo još jedan veliki klasik: Conan Barbarin, fantasy hit 80-tih s Arnoldom Schwarzeneggerom kao mitskim Conanom! Nakon Conana, na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac, u 23,15 sati, očekuje vas prvi film iz programa Nordijski focus, odličan norveški ghost mystery Kuća (Huset) čija se priča odvija tijekom Drugog svjetskog rata.

I šećer na kraju – najnovija vijest!

Očekuju vas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 7. i 8. srpnja, u suradnji s našim partnerima – Fantastic Film&Movie Experience powered by Swanky Pop Up. Uz dva odlična filma, španjolski festivalski hit BAR/EL BAR u petak (koji se prikazuje u suradnji s Motovun film festivalom) i kultni klasik Johna Carpentera STVOR/THE THING, tulumarit će se do jutra uz Gramophondzie & Oysha u petak, te Angel Anxa u subotu! Karte za filmove i partije mogu se kupiti odvojeno ili u paketu i broj je ograničen. Karte su već u pretprodaji u kinu Europa i na ljetnoj pozornici Tuškanac.

7. Fantastic Zagreb održava se od 29. lipnja do 9. srpnja. U jedanaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Exspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Sretan rođendan! i Nordijski fokus. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, suspens, horor…i dodatna iznenađenja očekuju filmofile i zagrebačku publiku na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanaca. Cijene ulaznica; pojedinačna projekcija: 27 kuna; festivalska akreditacija: 150 kuna (ne vrijedi za projekcije na Medvedgradu); studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (ne vrijedi za projekcije na Medvedgradu).

Sve novosti pratite na našoj internet stranici www.fantastic-zagreb.com i na Facebook stranici www. facebook.com/FantasticZagreb.com.

[izvor informacije Fantastic Zagreb Film Festival]