Auti 3 – sink
Cars 3 (2017.)
Redatelj: Brian Fee
Glumci: Leon Lučev, Martina Čvek, Vili Matula, Dražen Kuhn, Žarko Potočnjak
Žanr: animirani film, avantura, komedija
Trajanje: 109 minuta
Država: SAD

Cars 3 Poster

Sadržaj:
Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Munjeviti Jurić iznenada je izbačen iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Klare Ramirez, revne mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fantastičnog Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta. Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će se dokazati da broj 95 još nije gotov!

Auti 3 – Movie site
Cars 3 – IMDb

Churchill
Churchill (2017.)
Redatelj: Jonathan Teplitzky
Glumci: Brian Cox, Miranda Richardson, John Slattery, Ella Purnell
Žanr: biografski, drama, triler
Trajanje: 105 minuta
Država: Velika Britanija

Churchill Poster

Sadržaj:
Kako savezničke snage stoje na južnoj obali Velike Britanije, spremne na invaziju nacistički okupirane Europe, oni čekaju Churchillovu konačnu odluku hoće li se invazija uopće dogoditi. Bojažljiv ponoviti pogreške iz Prvog svjetskog rata, Churchill se mora suočiti s kontinuiranim kriticizmom od strane svojih političkih suparnika; Generala Eisenhowera i Montgomeryja. Jedinu i potpunu podršku ima u svojoj genijalnoj supruzi Clementine, koja može zaustaviti premijerov fizički i mentalni kolaps i pomoći mu da donese prave odluke. Brian Cox utjelovljuje lik britanskog premijera Winstona Churchilla, a radnja filma prati njegovih 24 sata prije poznatog iskrcavanja u lipnju 1944. godine, znanog kao Dan D.

Churchill – Movie Site
Churchill – IMDb

Najsretniji dan u životu Ollija Makija
Hymyilevä mies (2016.)
Redatelj: Juho Kuosmanen
Glumci: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 92 minuta
Država: Finska, Njemačka, Švedska

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki Poster

Sadržaj:
Jedno od najvećih iznenađenja i pobjednik prošlogodišnjeg programa Izvjestan pogled u Cannesu, biografska je drama o finskom boksaču, Olliju Mäkiju. Već na početku karijere 1962. ovaj mladić se nenadano nađe u centru medijske pažnje kao prvi Finac koji će se boriti za titulu svjetskog prvaka u perolakoj kategoriji. Iznimno talentiran i skroman, naš junak, pekar iz malog mjesta, zatečen je ulogom nacionalnog heroja u koju su ga smjestili menadžer i mediji, te trapava dokumentarna filmska ekipa koja ga posvuda prati. Ali Mäki ne dijeli njihov entuzijazam i ambicije jer je zaokupljen nečim mnogo važnijim: upravo je pronašao ljubav svog života – Raiju. Sportski uspjeh, medijska pažnja i nacionalni ponos pred pravom ljubavlju nemaju ni teoretske šanse!

Nagrade i festivali:
Cannes Film Festival 2016 – Un Certain Regard Prize; Toronto Film Festival 2016
Finski kandidat za Oscara u kategoriji Najbolji film na stranom jeziku

Najsretniji dan u životu Ollija Makija – Movie Site
Hymyilevä mies – IMDb

Nakon ljubavi
L’Économie du couple (2016.)
Redatelj: Joachim Lafosse
Glumci: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Jade Soentjens, Margaux Soentjens
Žanr: Drama
Trajanje: 100 minuta
Država: Francuska, Belgija

After Love Poster

Sadržaj:
Nakon 15 godina ljubavi i zajedničkog života, Marie (Bérénice Bejo) i Boris (Cédric Kahn) odlučuju se razvesti. Obiteljsku kuću u kojoj žive sa svojim dvjema kćerima kupila je Marie, ali cjelokupnu renovaciju platio je Boris. Prisiljeni su nastaviti živjeti zajedno dok je ne prodaju, a bezizlaznost situacije pojačava se nakon što se nikako ne uspijevaju dogovoriti kako će podijeliti zaradu od prodaje. Zarobljeni u mrtvoj točki, sve njihove frustracije, zamjeranja i gnjev počinju se miješati s nostalgijom za minulom ljubavi…

Nagrade i festivali:
Philadelphia Film Festival 2016 – Velika nagrada žirija
Cannes Film Festival 2016. – službena selekcija u programu Directors’ Fortnight
Rio de Janeiro Film Festival 2016.
London Film Festival 2016.
Taipei Golden Horse Film Festival 2016.
Torino Film Festival 2016.

Nakon ljubavi – Movie Site
L’Économie du couple – IMDb

Projekt: Zajedno
L’effet aquatique (2016.)
Redatelj: Sólveig Anspach & Jean-Luc Gaget
Glumci: Samir Guesmi, Florence Loiret Caille, Philippe Rebbot, Estéban, Didda Jónsdóttir, Olivia Côte, Frosti Runólfsson, Johanna Nizard, Ingvar Eggert Sigurðsson
Žanr: Komedija, Drama, Romansa
Trajanje: 83 minuta
Država: Francuska, Island

The Aquatic Effect Poster

Sadržaj:
Samir, sramežljivi četrdesetogodišnji rukovoditelj kran dizalice iz predgrađa Pariza zaljubljuje se na prvi pogled u Agathu, živahnu mladu instruktoricu plivanja koju ugleda u lokalnom caféu. Kako bi je zaveo, odlučuje postati njezin učenik, pretvarajući se da ne zna plivati. Međutim, njegov romantični plan izjalovi se nakon samo 3 susreta – Agatha ne podnosi lažljivce! Bijesna i razočarana, otputuje na Island na međunarodnu konferenciju spasilaca, a zaljubljenom Samiru ne preostaje ništa drugo nego da je prati…

Nagrade i festivali:
Cannes FF; Directors’ Fortnight – SACD Award (nagrada za najbolji scenarij)

Projekt: Zajedno – Facebook
L’effet aquatique – IMDb

Čudovište
The Monster (2016.)
Redatelj: Bryan Bertino
Glumci: Zoe Kazan, Ella Ballentine, Aaron Douglas
Žanr: horor
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD

The Monster Poster

Sadržaj:
Majka i kćer zarobljene su nakon prometne nesreće usred mračne šume, gdje živi biće kakvo još niste vidjeli. Nije čovjek. Nije životinja. Kao tisuću konja, kao majčina vika, dječji plač i očev urlik. Od redatelja filma ‘Stranci’ dolazi nam svijet izgubljenih, smrznutih iglica kiše, svjetlo munja i gromova, hladne i dezorijentirajuće potpune tame.

Čudovište – Movie Site
The Monster – IMDb

Brži od najbrži
Overdrive (2017.)
Redatelj: Antonio Negret
Glumci: Ana de Armas, Scott Eastwood, Gaia Weiss
Žanr: Akcijski
Trajanje: 93 minuta
Država: Francuska

Overdrive Poster

Sadržaj:
Profesionalni kradljivci automobila Andrew i njegov mlađi brat Garrett, nađu se u sukobu s francuskim gangsterima. Dvojica braće specijalizirani su za krađu skupocjenih, luksuznih automobila. Angažirani su ukrasti prekrasan Bugatti iz 1937. vrijedan milijun eura, te se zapute na jug Francuske kako bi izvršili posao no budu uhvaćeni od strane vlasnika i lokalnog gangstera Jacoma Moriera. On im u zamjenu za njihove živote nudi novi posao – ukrasti od njegovog glavnog rivala, Maxa Klempa, njegov najluksuzniji auto – Ferrari 250 GTO iz 1962. Tvorci akcijskog serijala ’96 sati’ donose nam akcijski blockbuster s nabrijanim automobilima, zgodnim ženama i pravim muškarcima!

Brži od najbrži – Facebook
Overdrive – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino CroatiaIMDb]