Nogometaši Rijeke pobijedili su u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u Varaždinu, ponovno uz navijački hit “Način života” u izvedbi orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca i riječkog rokera Prlje, a pod dirigentskim vodstvom finskog maestra Villea Matvejeffa, glavnog gosta-dirigenta Opere riječkog HNK-a.

Naime, kao čestitku za naslov prvaka koja ih je dočekala po povratku u Rijeku, članovi orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u suradnji sa Zoranom Prodanovićem Prljom, pjevačem legendarne grupe Let 3, snimili su navijačku pjesmu “Način života”, koja je izazvala pravo oduševljenje i euforiju tisuća navijača u noći velikog riječkog slavlja i munjevito se proširila društvenim mrežama.

Prlja u riječkom HNK-u ; Fotografiju ustupio HNK Ivan pl. Zajc

Inicijator nove, koncertne verzije riječke navijačke pjesme i snimanja spota je violončelist Petar Kovačić, inače ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca dok orkestraciju potpisuje član riječkog orkestra, također violončelist David Stefanutti. Autor spota je pak solist riječke Opere, tenor Voljen Grbac.

Na taj način riječko kazalište ponovno pomiče granice te iz kazališne zgrade izlazi, zajedno sa svojim sugrađanima, na ulice grada.

Izvedba je dobila i laskavu ocjenu glazbenog kritičara “Večernjeg lista” Branimira Pofuka: “Visoko profesionalno, orkestracija odlična, izvedba vrhunska, nadahnuta i emotivna za što je zaslužan dobrim dijelom i finski maestro u dresu Rijeke.” Pročitajte više na slijedećem LINKU Večernjeg lista.

[izvor informacije HNK Ivan pl. Zajc]