Karin Slaughter
Sakriveno

Originalni naslov: Unseen
2013.
Prijevod: Mirta Jambrović
Hrvatsko izdanja: srpanj 2016.
Format: 150x228mm
378 str.
tvrdi uvez
Cijena: 99,00 kn

Pročitajte prvo poglavlje

Bill Black je zastrašujujuća osoba – on je bivši zatvorenik koji vozi motocikl Harley Davidson i širi trag nasilja gdje god prolazi. U Maconu, u državi Georgiji zapeo je za oko sitnom dileru koji smatra da bi mu Bill mogao biti koristan saveznik u njegovim opasnim poslovima.

No, on ne zna da je Bill zapravo GBI-ov agent Will Trent koji radi na tajnom zadatku. Will je odvojen od svoje djevojke Sare Linton, od koje skriva mnoge tajne o sebi i zadatku koji mu je dodijeljen, čak i pod cijenu da je izgubi. Nenadano, Sara također dolazi u Macon vidjeti svog posinka Jareda koji se u lokalnoj bolnici bori za život nakon teškog napada u njegovom domu. Sara smatra da je njegova supruga, detektivka Lena Adams kriva i za ovaj napad, i nađe se u istom vrtlogu događaja kao i Will ni ne znajući koje im sve opasnosti prijete.

U novom, žestokom romanu punom neočekivanih i zapanjujućih obrata, Karin Slaughter postavlja detektive, ljubavnike i prijatelje jedne protiv drugih u nezaboravnom obračunu između pravedničke hrabrosti i najdubljeg zla.

“Sposobnošću uvjerljivog opisivanja napetih sukoba između policajaca i zločinaca, istodobno produbljujući sporedne priče stalnih glavnih junaka, Karin Slaughter od početka čitatelja stavlja u središte akcije. Još jedno, na više razina napeto štivo, od uvijek pouzdane Karin Slaughter.”
Booklist

Karin Slaughter (1971.) nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih američkih autorica trilera danas. Prodaja njezinih knjiga dosegla je vrtoglavih 30 milijuna primjeraka a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. Čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanom Triptih (Znanje, 2012.), za koji su filmska prava prodana producentskoj kući Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije ‘Millennium’ i Nesbøovih ‘Lovaca na glave’, a za svoj novi roman Krhotine (Fractured, 2008.) dobila je nagradu Crimezone za nabolji triler. U desetak godina otkad se dodjeljuje književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

[izvor informacije Znanje]