Elektronski dub reggae bend Bamwise je nakon desetljeća postojanja konačno izdao svoj prvi dugosvirajući materijal nazvan Soundproof, te objavio datume i gradove nadolazeće europske turneje u svrhu promocije istog.

Nakon desetljeća aktivnog djelovanja, te prošlogodišnjeg objavljivanja digitalnog EP-a Run From Sound i pripadajućeg video spota, zagrebački dub reggae bend Bamwise izdao je album prvijenac nazvan Soundproof. Materijal je dostupan u LP/CD/Digital formatima. Uplivom u moderna elektronička kretanja francuske i engleske produkcije ovo izdanje stoji rame uz rame s izvođačima sličnog usmjerenja. Kroz 8 pjesama Bamwise su nas odlučili povesti i provesti kroz vlastitu interpretaciju (pod)žanrova koji se u velikoj mjeri oslanjaju na nasljeđe jamajkanskih originatora bass glazbe iz sfere dub i reggae strujanja. Materijal je u potpunosti snimljen, te miksan od strane članova benda, Igora Ivankovića (bas) i Roberta Martinovića (live mix/ton majstor). Vizualni identitet potpisuje Marijana Krbot, također članica benda u ulozi VJ-a. Za mastering se pobrinuo Petar Dundov, svjetski priznati techno producent/DJ.

Europska turneja Bamwisea

Povodom izdavanja albuma prvijenca Bamwise će se u svrhu promocije istog otisnuti put europskih zavoja. Turneja počinje 16.04.2017., i trajati će do 06.05.2017. Tako će Soundproof  iz prve ruke imati priliku uživo čuti publika Francuske, Španjolske, Italije, Portugala i Slovenije.

Možete ih vidjeti na sljedećim nastupima:

16.04. Reasonanz Asscult / ANCONA (IT)
17.04. Radio Interview (20:00-21:30) / GENOVA (IT)
20.04. Embora / SANTIAGO DE COMPOSTELA (ES)
21.04. Garufa Club / A CORUÑA (ES)
24.04. TBC / CASCAIS (PT)
28.04. Festival De Lune en L’Une #6 @ Cartes sur table / GAILLAC (FR)
29.04. Bar à Bœufs / GERS (FR)
30.04. Festival Demain C’Est Férié #5 / THIERS (FR)
03.05. Café Culturel @ La Tannerie / BOURG-EN-BRESSE (FR)
05.05. Festival Regal Sound #3 / CAUNES-MINERVOIS (FR)
06.05. Pri Rdeči Ostrigi / ŠKOFJA LOKA (SI)

Bamwise na mreži

bamwise.pdv.com.hr
http://bamwise.com/
https://www.facebook.com/bamwisedub
https://www.youtube.com/bamwisedub
https://soundcloud.com/bamwise
https://bamwise.bandcamp.com/

Gdje je PDV?

Dućan ploča PDV
Međimurska 21
1. kat Pločnika
Zagreb
www.pdv.com.hr

[izvor informacije Pozitivan ritam]