Udruga Domino s posebnim zadovoljstvom najavljuje najnovije izdanje „Željko Zorica: Die Freundschaften“ koje je posvećeno izuzetnom umjetniku, našem dugogodišnjem suradniku i prijatelju. Knjiga koju izdajemo u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, donosi tekstove i ilustracije o seriji radova „KroaTisch Freundschaften“ od 2010. – 2013.

Korice knjige 'Die Freundschaften'

Korice knjige ‘Die Freundschaften’

Ovim putem želimo se posebno zahvaliti Ani Janjatović-Zorici na pomoći, te svim autorima: Katarini Pejović, Uni Bauer, Gordani Vnuk, Andrei Zlatar-Violić, Igoru Ruziću, Hrvoju Juriću, Suzani Marjanić, Gordanu Bosancu i Andréu von Ahu. Prema riječima urednika izdanja Zvonimira Dobrovića: “Cijela je ova knjiga jedan drugarski pokušaj prenošenja bogatog iskustva i raznovrsnosti dimenzija jedne kreativne linije, vremenski ograničene na samo tri godine (2010. – 2013.), kroz seriju projekata KroaTisch Freundschaften. Ova se serija kontroliranih happeninga održala u tom kratkom periodu dva puta u Zagrebu te po jednom u Brestu, New Yorku i Ljubljani, uvijek se imenom vezujući uz ideju bilateralnog prijateljstva među državama i svemu što se u tim «kuhinjama» priprema. Otuda i naglasak na Tischu u KroaTisch te hrani kao povezujućem mediju u svim izdanjima ovih kontroliranih happeninga. Upravo je ova Šišova premisa otvarala nebrojeno mnogo mogućnosti za umjetničko, aktivističko i građansko poigravanje.“

Ovo dvojezično hrvatsko/englesko izdanje, velikog formata na 230 stranica, osim tekstova ranije spomenutih autora, donosi i galeriju fotografija sa svih „KroaTisch Freundschaften“.

Promocija knjige planirana je u sklopu Festivala Perforacije 17. lipnja, ali kako ne bi morali čekati sve do tada, prvih 30 koji žele svoj primjerak odmah (po cijeni od 150 kn + poštarina), mogu nam se javiti mailom udrugadomino.marketing@gmail.com do 7. 4., te uz ovu knjigu mogu iz naše biblioteke besplatno odabrati još jedno izdanje iz naših edicija Susan Sontag (Ponovno rođena; Kao što je svijest u jarmu tijela) i Michela Foucaulta (ponuda vrijedi za jedan od 3 toma : Povijest seksualnosti I / II / III ).

[izvor informacije Domino]