Knjiga dostupna svima

Utemeljena u lipnju 2010. godine, biblioteka nudi džepna izdanja bestselera svjetske litetrature po pristupačnoj cijeni već od 29,90kn. Specifičnost ove biblioteke doprinosi i distributivna mreža koja se ne oslanja samo na knjižare nego i netipične prodajne kanale poput trgovačkog lanca Konzuma, Kozma, Tiska i Tiska Medie. KDS svakog mjeseca donosi nove hit naslove različitog žanra – od trilera, tinejdžerskih, povijesnih, ljubavnih i chick-lit romana pa sve do publicistike.

Robert Bryndza
Žena u ledu

Prijevod: Predrag Mavar
Format: 123x190mm
368 str.
Meki uvez
Cijena: 29,90 kn

Pročitajte prvo poglavlje

»Obožavam ovaj roman. Erika Foster nedvojbeno je heroina po mom ukusu, pametna, uporna, izravna i strastvena.« Angela Marsons

Oči su joj širom otvorene. Usne razmaknute kao da će progovoriti. Njezino mrtvo tijelo smrznuto je u ledu… I nije jedino.

Kada mladić slučajno otkrije leš mlade žene ispod debelog leda u londonskom parku, vođenje istrage povjereno je inspektorici Eriki Foster. Žrtva, prekrasna djevojka iz ugledne obitelji, naoko je imala savršen život. Ali kad Erika počne istraživati njezinu prošlost, otkriva sličnosti između njezina ubojstva i ubojstava triju prostitutki. Sve su zadavljene i svezanih ruku bačene u jezera na području Londona. Kakve mračne tajne skriva žena u ledu? Što se više Erika približava istini, to se ubojica više približava Eriki. Njezina prethodna potraga za ubojicom završila je tragično, uzrokujući stradavanje petorice policajaca, među njima i njenog supruga. Dok joj karijera visi o niti, Erika se mora boriti s vlastitim demonima kao i s ubojicom opasnijim od svih koje je dosad srela. Ni, može li ga uhvatiti prije no što on ubije ponovno?

»Uzbudljiv, zagonetan, napet krimić koji ne želite propustiti.«
Erisea Magazine

»Sa sjajnim zapletom koji prodire u dubine ljudske prirode i prikazuje fascinantne likove, ova knjiga vas prisiljava da pogađate tko je ubojica i upravo kad pomislite da ste sve shvatili, završni obrat će vas iznenaditi i oduševiti.«
Book Lover Cat Lady

Robert Bryndza podrijetlom je iz Velike Britanije, a danas živi u Slovačkoj sa svojim mužem i njihova dva šašava psa. Njegov prvi roman ‘The Not So Secret Emails of Coco Pinchard’ postao je bestseler na Amazonu i prerastao u seriju od pet romana. ‘Žena u ledu’ njegov je prvi naslov iz kriminalističkog serijala o detektivki Eriki Foster.

Elizabeth Hoyt
U vučjoj jazbini

Prijevod: Silvia Sinković
Format: 123x190mm
360 str.
Meki uvez
Cijena: 29,90 kn

Pročitajte prvo poglavlje

Može li gusar naučiti da jedino istinsko blago leži u srcu žene?

Obudovjela Silence Hollingbrook siromašna je, lijepa i ljubazna – i prije devet mjeseci učinila je strahovitu pogrešku. Zatražila je pomoć riječnog gusara kako bi spasila muža i pritom pristala na pogodbu koja će je koštati braka. Te noći ostala je toliko povrijeđena da se skriva u sirotištu u kojem pomaže bratu Winteru, ali njezin mir bit će kratkoga vijeka. „Šarmantni“ Mickey O’Connor najnemilosrdniji je gusar u Londonu. Neodoljivo privlačan i opako inteligentan, uspio se probiti na sam vrh londonskog zločinačkog podzemlja. Mickey ne vidi nikakvu korist od nježnih osjećaja poput suosjećanja i ljubavi, a ljude smatra pijunima kojima se može upravljati. Pa ipak, nikada nije uspio zaboraviti kapetanovu naivnu suprugu koja ga je došla moliti za pomoć i koja je onu nezaboravnu noć provela u njegovu krevetu… u razgovoru. Kada mu njegovu izvanbračnu djevojčicu, kojoj je netom umrla majka, ostave da se o njoj brine, Mickey ne može odoljeti porivu da dijete ostavi na Silenceinu kućnom pragu…

Iz tiska:

“Napeto, zavodljivo i erotično… sjajna povijesna romansa!”
Fresh Fiction

“Roman koji vraća vjeru u čaroliju ljubavi…”
Romantic Times

“Zabranjena ljubav u pomalo mističnom okruženju garantira neizdrživu napetost do posljednje stranice.”
USA Today

“Nezaustavljiva strast pršti iz pera ove maštovite autorice.”
Julianne MacLean

“Hoytica oduševljava osebujnim likovima, uzbudljivim zapletom i britkim i duhovitim dijalozima.”
Publishers Weekly

O autorici:
Elizabeth Hoyt američka je spisateljica koju su New York Times, USA Today i Publishers Weekly proglasili najprodavanijom autoricom povijesnih romansi. Po struci diplomirana antropologinja i velika zaljubljenica u putovanja danas se bavi isključivo pisanjem. U izdanju Znanja objavljeni su njezini bestseleri iz serijala Maiden Lane: ‘Opasne namjere’, ‘Zabranjeni užici’ te ‘U vučjoj jazbini’.

Gilles Legardinier
Potpuno spaljen!

Prijevod: Maja Ručević
Format: 123x190mm
344 str.
Meki uvez
Cijena: 29,90 kn

Pročitajte prvo poglavlje

Kako je dospio u godine kad su gotovo svi koje voli daleko ili pak pokojni, Andrew Blake više ne uživa čak ni u psinama koje cijeli život priređuje sa svojim kompanjonom Richardom. Preko noći odlučuje tajnici prepustiti vođenje svoje tvrtke da bi se zaposlio kao batler u Francuskoj, zemlji uz koju ga vežu lijepe uspomene. Na imanju Beauvillierovih čeka ga živopisna družina: gazdarica Nathalie koja vrijeme provodi u čudnovatim aktivnostima, temperamentna kuharica Odile, mlada sobarica Manon u ljubavnim nedaćama, munjeni upravitelj Philippe, pa i dojmljivi mačak Mefisto. Andrew odjednom više nema izbora – on koji je vjerovao da su mu preostala samo sjećanja, bit će ponukan život započeti iznova… Nakon prve komedije koja je iznenadila, ganula i razveselila čitatelje, Gilles Legardinier vraća se s ovom toplom i luckastom pustolovinom koja će dotaknuti mnoge, bez obzira na godine…

»Susret više usamljenih duša koji će se za sve njih pokazati prekretnicom. Urnebesna himna životu!«
Femme Actuelle

»Zabavna komedija običaja, roman u slavu britanske finoće i flegme!«
ActuaLitté

O autoru:
Gilles Legardinier (1965.) francuski je pisac i scenarist. Počeo je s književnosti za djecu i mlade, a zasjao s trilerima poput ‘L’Exil des Anges’ i ‘Nous étions les hommes’, odnedavno i s humorističnim romanima. Roman ‘Sutra prestajem!’ tako je doživio svjetski uspjeh, a uslijedili su hitovi ‘Potpuno spaljen!’, ‘Et soudain tout change’ i ‘Ça peut pas rater!’.

Karin Slaughter
Rane

Prijevod: Mirta Jambrović
Format: 123x190mm
456 str.
Meki uvez
Cijena: 39,90 kn

Pročitajte prvo poglavlje

Will Trent vrhunski je specijalni agent Istražnog ureda države Georgije. Sretno je zaljubljen i napokon se počinje rješavati svoje mučne prošlosti. Uskoro se uključuje u istragu misterioznog nestanka studentice s obližnjeg fakulteta. No njegova mu šefica, Amanda Wagner, zabranjuje da radi na tom slučaju. Will je zbunjen i ne razumije Amandine motive. Naravno, Will ne odustaje od slučaja i nastavlja istragu. Tragovi ga vode prema napuštenom sirotištu koje je nekada davno bilo njegov dom. Ubrzo postaje jasno da ga je Amanda maknula sa slučaja zbog toga što je njegova prošlost u prebliskoj vezi sa sudbinom nestale studentice. Rješenje istrage izravno je povezano s nepoznatim i misterioznim dijelovima Willova djetinjstva. Vrhunski triler u kojem demoni prošlosti vuku konce sadašnjosti i isprepleću sudbine glavnih protagonista.

Iz tiska

„Brutalan zaplet ispunjen forenzičkim detaljima. Punokrvni triler.“
Michael Connelly

«Dosad najbolji roman Karin Slaughter. Čitati ovu knjigu jednako je kao gledati vrhunskoga sportaša u najboljem izdanju.»
Lee Child

«Napeti slučaj koji uključuje ubojstva počinjena u razmaku od 40 godina…bombastično!»
Kirkus

«Ovaj roman ne smijete propustiti… Karin Slaughter uvijek je fenomenalna, ali u ovom romanu ima nečega posebnog, moglo bi se čak reći i prijelomnog.»
The Providence Sunday Journal

«Napeta fabula zbog kakvih je Karin Slaughter stekla svjetsku slavu…»
The Washington Post

«Zadivljujuće… Karin Slaughter napisala je još jedan kriminalistički roman koji se ne ispušta iz ruku, od kojega zastaje dah i srce brže kuca.»
Booklist

«U napetome četvrtom trileru Karin Slaughter povezuju se likovi iz njezina prva dva kriminalistička serijala… radnja se vrlo tečno premješta iz prošlosti u sadašnjost.»
Publishers Weekly

O autoru

Karin Slaughter (1971.) američka je književnica čije se knjige prodaju u milijunima primjeraka i prevedene su na više od trideset jezika. Najpoznatija je po serijalu trilera o disleksičnom agentu Willu Trentu koji zločine istražuje na nekonvencionalan način, s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u. ‘Rane’ su šesti roman Karin Slaughter u izdanju Znanja.

[izvor informacije Znanje]