Samo je kraj svijeta
Its Only the End of the World / Juste la fin du monde (2016.)
Redatelj: Xavier Dolan
Glumci: Vincent Cassel, Marion Cotillard, Nathalie Baye, Lea Seydoux, Gaspard Ulliel
Žanr: drama
Trajanje: 97 minuta
Država: Francuska, Kanada

It's Only the End of the World Poster

Sadržaj:
Mladom i slavnom piscu Louisu dijagnosticirana je neizlječiva bolest pa se nakon dugih dvanaest godina vraća kući kako bi sa svojim najbližima podijelio da – napušta ovaj svijet. Međutim, članove obitelji zatiče u potpunom kaosu i borbi s vlastitim demonima. Dok emotivno kopa po svojoj sobi iz djetinjstva i dragim uspomenama, iz začaranog kruga narušenih obiteljskih odnosa i bolne komunikacije, teško se izvući, a kamoli naći prigodu za posljednje zbogom… Dobitnik velike nagrade žirija na festivalu u Cannesu 2016. godine.

Samo je kraj svijeta – Facebook
Its Only the End of the World / Juste la fin du monde – IMDb

Škrtica!
Radin! (2016.)
Redatelj: Fred Cavaye
Glumci: Dany Boon, Laurence Arne, Noemie Schmidt
Žanr: komedija
Trajanje: 90 minuta
Država: Francuska

Škrtica Poster

Sadržaj:
Talentirani, četrdesetogodišnji violinist François Gautier je škrt! Ima točno određeno vrijeme koje provodi tuširajući se, naravno u hladnoj vodi. Uličnu rasvjetu koristi da bi osvjetlio svoju sobu. Gleda susjedov TV dalekozorom. Priprema točno određenu dužinu toalet papira za buduću upotrebu. François nema društveni život. Njegov jedini prijatelj je njegov bankar. Kupnja pića za kolege iz orkestra ga gotovo ubije. Pozivanje dame na večeru je mučenje, ali čelistica Valérie u njemu ne vidi škrtca, već velikog virtuoza. Međutim, njegov život se iznenada promijeni kada u njegov život uđe šesnaestogodišnjakinja Laura, koja tvrdi da je njegova kći. Ona je uvjerena kako je njezin otac bogati donator siromašne djece u Mexicu. Što će se dogoditi ako sazna istinu? Urnebesni Dany Boon u novoj komediji Škrtica!

Škrtica! – Facebook
Radin! – IMDb

Ljepotica i zvijer
Beauty and the Beast (2017.)
Redatelj: Bill Condon
Glumci: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad
Hravtski glasovi: Mia Biondić, Nina Kraljić, Filip Riđički, Đani Stipaničev, Ervin Baučić
Žanr: obiteljski, fantazija, mjuzikl
Trajanje: 130 minuta
Država: SAD

Beauty and the Beast Poster

Sadržaj:
Priča i likovi koje publika poznaje i voli oživljava u spektakularnoj igranoj adaptaciji ‘Ljepotice i zvijeri’, Disneyjeva animiranog klasika koji postaje zadivljujuć filmski događaj slaveći jednu od najdražih priča ikad ispričanih. ‘Ljepotica i zvijer’ fantastično je putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem te uviđa plemenito srce i istinskog princa koji se kriju iza Zvijerova strašnog izgleda. U filmu glume: Emma Watson kao Belle; Dan Stevens kao Zvijer; Luke Evans kao Gaston, zgodan, ali plitak seljak koji zavodi Belle; Kevin Kline kao Maurice, Bellin otac; Josh Gad kao Le Fou, Gastonov strpljivi ađutant; Ewan McGregor kao Lumiere, svijećnjak; Stanley Tucci kao Maestro Cadenza, čembalo; Gugu Mbatha-Raw kao Plumette, čarobnica; Nathan Wich kao Chip, šalica; Ian McKellan kao Cogsworth, sat; Emma Thompson kao čajnik, Gđa Potts. Film ‘Ljepotica i zvijer’ temeljen je na animiranom filmu iz 1991. Alan Menken, dobitnik dvaju Oscara za animirani film (u kategorijama Najbolje originalne glazbe i Najbolje originalne pjesme), napisao je glazbu koja uključuje nove snimke originalnih pjesama čiji su autori Menken i Howard Ashman, kao i tri nove pjesme koje su napisali Menken i Tim Rice.

Ljepotica i zvijer – Facebook
Beauty and the Beast – IMDb

9. Život Louisa Draxa
9th Life of Louis Drax (2016.)
Redatelj: Alexandre Aja
Glumci: Jamie Dornan, Aaron Paul, Oliver Platt, Sarah Gadon, Aiden Longworth
Žanr: triler
Trajanje: 108 minuta
Država: SAD, Velika Britanija, Kanada

The 9th Life of Louis Drax Poster

Sadržaj:
Nakon što preživi tešku nesreću pada s litice, uvijek znatiželjni i nesretni devetogodišnji Louis Drax postaje pacijent slavnog neurologa Dr. Allana Pascala. Pascal u očajničkom pokušaju da rasvijetli čudne okolnosti nesreće koristi nesvjesno stanje dječakovog uma u kojem se isprepliću mašta i stvarnost i istražuje same granice šestog čula.

9. Život Louisa Draxa – Movie site
9th Life of Louis Drax – IMDb

The Bye Bye Man
The Bye Bye Man (2017.)
Redatelj: Stacy Title
Glumci: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bona
Žanr: Horor
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

The Bye Bye Man Poster

Sadržaj:
Ljudi čine neopisiva djela svaki dan. Što ako se izvor tog zla krije u njemu? Tri prijatelja nailaze na užasavajuće korijene Bye Bye Man-a, misterioznu figuru koja je izvor sveg zla koji leži u čovjeku i tjera ga na neopisiva djela. Jedini način da se izbjegne njegovo prokletstvo je jednostavno: nemojte pomisliti ni izgovoriti njegovo ime… Od producenata filmova ‘Oculus’ i ‘Stranci’ dolazi novi horor koji led krv u žilama.

The Bye Bye Man – Movie Site
The Bye Bye Man – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia, YouTube IMDb]