01/01/2017

Nastavljajući program naše male Škole neophodnog znanja, od 30. siječnja do 1. veljače u MaMi gostuje Nathan Brown koji će nas u svom trodnevnom seminaru uvesti u srce suvremenih filozofskih debata, oko Quentina Meillassouxa i nedavno na hrvatskom objavljene knjige “Poslije konačnosti”.

Vizualni kolegij Multimedijalnog instituta i beogradska Teorija koja Hoda [TkH] pokrenuli su 2014. filmski festival REZ koji se bavi suvremenim praksama eksperimentalnog i umjetničkog filma. Treće izdanje REZ-a pod nazivom Sharon Lockhart: “Koreografije rada”, će od 20. do 22 siječnja u Domu omladine Beograda predstaviti veliki dio opusa ove sjeverno-američke autorice.

Nathan Brown – Racionalistički empirizam: politika, epistemologija, ontologija

30.01. – 01.02.2017. @ MaMa
** molimo da sudjelovanje najavite na adresu mi2@mi2.hr (rok: 25.01.)

Nathan Brown ; Ustupila MaMa

Nathan Brown ; Ustupila MaMa

Nastavljajući program naše male Škole neophodnog znanja u kojoj su – između ostalih – gostovali Dubravka Ugrešić, Peter Szendy, Slobodan Šijan ili Eyal Sivan, početkom 2017. u Zagrebu gostuju Nathan Brown, Catherine Malabou i Érik Bullot. Nathan će u svom trodnevnom seminaru uvesti u srce suvremenih filozofskih debata, oko Quentina Meillassouxa i nedavno na hrvatskom objavljene knjige Poslije konačnosti.

30.01. (ponedjeljak) u 17:00h : Racionalistički empirizam, dijalektički materijalizam – Od Althussera do Meillassouxa
31.01. (utorak) u 17:00h : Kriterij imanencije i transformacija strukturalne kauzalnosti – Od Althussera do Théorie Communiste
01.02. (srijeda) u 17:00h : Spekulativni idealizam, spekulativni materijalizam – Hegel, Heidegger, Meillassoux

Nathan Brown je direktor Centra za proširenu poetiku na montrealskom sveučilištu Concordia. Autor je monografije The Limits of Fabrication – Materials Science, Materialist Poetics.

Više o programu ovdje.

Sharon Lockhart : Koreografije rada  

20.-22.01.2017. @ Dom omladine, Beograd

Na trećem REZ-u u fokusu je Sharon Lockhart, a predstavljamo i najnovije radove Deborah Startman, Jamesa Benninga i BADco.

Više o programu pročitajte ovdje.

[izvor informacije net.kulturni klub mama]