Underworld: Krvavi ratovi
Underworld: Blood Wars (2016.)
Redatelj: Anna Foerster
Glumci: Kate Beckinsale, Theo James, Charles Dance, Bradley James
Žanr: akcija, horor
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD

Podzemni svijet: Krvavi ratovi - Poster ; Ustupio CF
Underworld: Krvavi ratovi – Poster ; Ustupio CF

Sadržaj:
Kate Beckinsale vraća se ulozi Selene u posljednjem nastavku super-uspješne “Underworld” franšize koju pratimo još od 2003. godine. Pod vodstvom moćnog Mariusa, Likani su postali moćniji nego ikada prije, a Vampiri se nalaze na rubu izumiranja. Protjerana iz vlastitog vampirskog plemena, Selena će udružiti snage s novom i moćnom skupinom – misterioznim nordijskim Vampirima. Kako je vremena sve manje, upravo će ona morati odlučiti želi li se boriti za stare ili nove saveznike u ovom epskom finalnom obračunu nakon kojeg možda nitko neće ostati živ… Superseksi Kate Beckinsale vraća se ulozi Selene – njenog omiljenog filmskog lika koji ju je proslavio širom svijeta u petom nastavku mega-popularnog serijala Underworld koji traje već 13 godina i koji je na svjetskim blagajnama zaradio gotovo 500 milijuna dolara.

Underworld: Krvavi ratovi – Movie Site
Underworld: Blood Wars – IMDb

Himalaja
The Himalayas (2015.)
Redatelj: Seok-hoon Lee
Glumci: Jeong-min Hwang, Sung-ha Jo, In-kwon Kim
Žanr: Drama
Trajanje: 124 minuta
Država: Južna Koreja

Sadržaj:
Nakon napornog uspona na Kanchenjunga, Hong-Gil i Mu-Taek postanu dobri prijatelji i partneri u planinarenju. Vrhunac svoje profesionalne karijere doživljavaju kada postanu 14. tim koji će se uspeti na Himalaju. Međutim, uspon ih je koštao sljedećeg: obojica su zadobili povrede i Hong-gil je bio prisiljen otići u mirovinu. Nekoliko godina kasnije, Hong-Gil postaje priznati predavač, a Mu-Taek se odluči uspeti na Everest. Kada Hong-Gil saznaje da je Mu-Taek nestao, osjeća se krivim jer ga je ohrabrivao njegovu želju. Gledajući fotografiju smrznutog Mu-Teaka koji je još uvijek zarobljen na Everestu, odluči sastaviti spasilački tim koji će spustiti njegovo tijelo s planine. Unatoč upozorenjima, i svojoj ozlijeđenoj nozi, Hong-Gil povede ekspediciju. Temeljeno na istinitom događaju poznatog planinara koji kreće na Everest kako bi vratio pokojna tijela svojih penjača te se suočava s najvećim izazovom u životu.

Himalaja – Facebook
The Himalayas – IMDb

Zločesti Djed Mraz 2
Bad Santa 2 (2016.)
Redatelj: Mark Waters
Glumci: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Christina Hendricks
Žanr: komedija
Trajanje: 92 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Sigurni smo da neće nedostajati smijeha uz iritantnog djedicu koji pije alkohol, psuje i pljačka trgovačke centre. Billy Bob Thornton ponovno u ulozi mrzovoljnog Djeda Mraza, uz naravno Tonyja Coxa (patuljak Marcus) i Bretta Kellyja (klinac). Ekipi se pridružila i Kathy Bates koju ćemo gledati u ulozi Thorntonove majke i Christina Hendricks – u ulozi žene koja ima fetiš na Djedicu… Billy Bob Thornton ponovno u ulozi mrzovoljnog Djeda Mraza u nastavku kultne komedije “Zločesti Djed Mraz” iz 2003. godine.

Zločesti Djed Mraz 2 – Movie Site
Bad Santa 2 – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTube, Art kino Croatia IMDb]