ANSAMBL ANTIPHONUS U CRKVI SV. KATARINE OTVARA CIKLUS TRINITAS
Na blagdanskom meniju probrane glazbene delicije uz Monteverdija

Vokalni Ansambl Antiphonus pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija u nedjelju 4. prosinca  s početkom u 20 sati u Crkvi Sv. Katarine na Gornjem gradu izvedbom Monteverdijeve „Missa in illo tempore“

In illo tempore ili u ono vrijeme…
Koje je to vrijeme?

Antiphonus ; Ustupila IC
Antiphonus ; Ustupila IC

Poput pojma Trinitas, trojako:

Opće – vrijeme Adventa, vrijeme u kojemu se, osim kobasama, razdraganim duhom bezgraničnog šopinga i fritulama, dolikuje nahraniti i izgladnjeli duh probranim glazbenim i transcendencijom bremenitim delicijama
Pojedinačno- svako vrijeme koje je smisleno i probrano vrijeme za mene!

Konkretno – nedjelja, 4. prosinca u 20 sati, Crkva Sv. Katarine

Dakle, u ovo vrijeme Došašća, nedjelja 4. prosinca je baš dan za mene i moja duhovna ušesa te stoga hrlim na Gornji grad u Sv. Katarinu u 20 sati, da bih čuo/la, u sasvim neočekivanom izdanju majstora – Claudija Monteverdija te njegovu „Missu in illo tempore“ napisanu ‘in stile antico’, kompleksnu studiju frankoflamanske škole i Palestrine na cantus firmus istoimenog moteta Nicolasa Gomberta, u šest i sedam glasova. No zbog lakše probave, začinjena s četiri virtuozna jednoglasna moteta ‘in stile concertato’, dakle sasvim à la mode, a uostalom baš i kao što se kobasica kudikamo slađe uživa uronjena u senf i svježe naribani hren.

Da stvar bude ljepša, nakon 60 minuta navedene ekstaze još se stigne i prošvrljati po dvorištima Gornjega grada, prepustivši se boljoj strani zagrebačkog adventskog štimunga!

Vaš Antiphonus

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na ulazu u Crkvu Sv. Katarine na dan koncerta od 19 sati. Za umirovljenike, studente i grupe odobrava se popust.

[izvor informacije IC]