Prije dvadeset godina The Bohemians (Rob Comber – vokal, klavir, akustična gitara, Christopher Gregory – gitara, Wayne Bourne – bubnjevi, Kevin Goodwin – bas gitara) okupili su se kako bi odali počast Queenu. Ovog petka su u Boćarskom Domu priredili pravi rock spektakl i Zagrepčanima.

The Show Must Go On – Queen show - Koncert ; Foto IB
The Show Must Go On – Queen show – Koncert ; Foto IB

U dva sata, koliko je koncert trajao, prisjetili smo se nekih od najvećih hitova grupe Queen. Uz oduševljeno skandiranje i pjevanje publike kroz Boćarski Dom su odzvanjali taktovi hitova poput “Bohemian Rhapsody“, “The Show Must Go On“,“We Will Rock You“, “A Kind Of Magic“, “Radio Ga Ga“. Sve to uz pratnju dvadesetpeteročlanog simfonijskog orkestra i sopranistice Lynelle Jonsson.

Posebno oduševljenje je izazvala pjesma “Barcelona“ koju je pjevač grupe The Bohemians izveo u duetu sa sopranisticom. Bio je to audio-vizualni rock spektakl nakon kojeg publika nije prestajala skandirati i za koji se nadamo da ćemo imati opet prilike doživjeti.

Svojom izvanrednom izvedbom i fizičkom sličnošću s Freddijem Mercuryjem, Brianom Mayom, Rogerom Taylorom i Johnom Deaconom postali su i međunarodno priznata Queen tribute grupa. Već puna dva desetljeća oduševljavaju publiku i šire utjecaj ovih velikih glazbenika i na nove generacije.

Iva Brčić