Neslavno slavna Florence
Florence Foster Jenkins (2016.)
Redatelj: Stephen Frears
Glumci: Rebecca Ferguson, Hugh Grant, Meryl Streep, Simon Helberg
Žanr: Drama, Biografski, Komedija
Trajanje: 110 minuta
Država: Velika Britanija

Neslavno slavna Florence - Poster ; Ustupio Blitz
Neslavno slavna Florence – Poster ; Ustupio Blitz

Sadržaj:
Istinita priča o nasljednici Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), koja je sanjala da postane operna pjevačica unatoč lošem pjevačkom glasu. Jenkins je koristila svoje veze, moć i bogatstvo kako bi privukla pozornost kao pjevačica. Hugha Granta ćemo gledati kao njenog partnera i menadžera St. Clairea Bayfielda. U filmu ćemo također vidjeti i veliku TV zvijezdu serije Teorija velikog praska – Simona Helberga, koji će pratiti Florencine nastupe za klavirom. Istinita priča o nasljednici Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), koja je sanjala da postane operna pjevačica unatoč lošem pjevačkom glasu.

Neslavno slavna Florence – Movie Site
Florence Foster Jenkins – IMDb

Svemirska avantura 2 SINK
Space Dogs Adventure to the Moon (2016.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Mike Disa
Glumci: Lucija Barišić, Ozren Grabarić, Dražen Bratulić, Sandra Hrenar, Katarina Bistrović, Mila Elegović
Žanr: animacija, avantura, obiteljski
Trajanje: 76 minuta
Država: Rusija

Sadržaj:
Teenager Pushok odluči pronaći svog izgubljenog oca astronauta. Unatoč svim zabranama, Pushok se uspije ukrcati na raketu koja ide prema Mjesecu te uskoro otkiva kako nije sam, već su s njim njegova mama, macho majmun i beba izvanzemaljac. Zajedno će naučiti pravo značenje zajedničkog rada u potraži za Pushokovim ocem. Pripremite se za nove avanture svemirski pasa!

Svemirska avantura 2 – Movie Site
Space Dogs Adventure to the Moon – IMDb

Kućna njega
Domácí péce (2015.)
Redatelj: Slávek Horák
Glumci: Alena Mihulová, Boleslav Polívka, Tatiana Vilhelmová, Zuzana Kronerová
Žanr: Komedija, Drama
Trajanje: 92 minuta
Država: Češka Republika, Slovačka

Sadržaj:
Češki kandidat za Oscara i dobitnik brojnih filmskih nagrada, ‘Kućna njega’ je gorko-slatka humorna drama o suočavanju sa smrću, ispričana vedrim stilom češke seoske dramedije. U debitantskom dugometražnom ostvarenju Sláveka Horáka, kojeg je Variety uvrstio među 10 mladih uspješnih redatelja čije vrijeme tek dolazi, poznata češka glumica Alena Mihulova briljira u glavnoj ulozi, u velikoj mjeri temeljenoj na modelu redateljeve majke. Njegovateljica Vlasta (Alena Mihulová) predano brine o svojim hirovitim pacijentima u južnomoravskoj ruralnoj regiji. Kada otkrije da boluje od raka i da joj je i samoj potrebna pomoć, morat će je potražiti izvan njoj poznatog područja. Zahvaljujući kćeri jednog od njenih pacijenata (Tatiana Vilhelmová) i njenoj ezoteričnoj mentorici (Zuzana Krónerová), Vlasta počinje otkrivati područje alternativne medicine, ali i sebe samu. Na sve to njezin suprug Lad’a (Bolek Polívka) gleda s podsmijehom. Vlasta se stoga istovremeno mora boriti i sa svojom bolešću, i sa “zdravim razumom” svoga supruga. Snažno se usredotočujući na autentičnost priče i glumačkih ostvarenja, ‘Kućna njega’ sažima i kontrastira komično i tragično, svakidašnje i svevremensko, u emocionalnom putovanju sredovječne žene do samootkrivenja.

Nagrade i festivali:
Češki kandidat za Oscara 2015.
Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima 2015. – nagrada za najbolju glumicu
Međunarodni filmski festival u Palm Springsu 2016. – nagrada za najboljeg debitanta, nagrada FIPRESCI za najbolju glumicu

Kućna njega – Movie Site
Domácí péce – IMDb

Toni Erdmann
Toni Erdmann (2016.)
Redatelj: Maren Ade
Glumci: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn
Žanr: komedija
Trajanje: 162 minuta
Država: Njemačka, Austrija

Sadržaj:
Winfried ne vidi često svoju zaposlenu kćerku Ines. Iznenada, nakon što mu je umro pas, ovaj profesor glazbenog odlučuje je iznenaditi posjetom. Neobičan potez jer je Ines ozbiljna žena od karijere koja radi na važnom projektu kao korporativni strateg u Bukureštu. No, kako bi se pogledali u oči, zemljopisna im promjena ne pomaže. Šaljivdžija Winfried svoju kćerku voli izluđivati jeftinim šalama. Još su gora njegova narušavanja njezina rutinskog životnog stila koji se sastoji od dugih sastanaka, hotelskih barova i poslovnih izvještaja. Otac i kćerka dogovore se da to mora prestati pa se Winfried vraća u Njemačku. Tamo stvara svoj slatkorječivi alter ego po imenu Toni Erdmann. Prerušen u odrapano odijelo, neobičnu periku te još neobičnije zube, Toni upada u Inesin poslovni život, predstavljajući se kao life coach njezina direktora. Kao Toni, Winfried je čvršći i ne povlači se, što je Ines izazov. Što su agresivniji, to postaju bliži jedan drugome. U tom ludilu, Ines počinje shvaćati da njezin ekscentrični otac, nakon svega, zaslužuje mjesto u njenom životu.

Nagrade i festivali:
Cannes Film Festival 2016. – nagrada FIPRESCI
Nagrada LUX 2016. – finalist
San Sebastián International Film Festival 2016. – nagrada FIPRESCI

Toni Erdmann – Facebook
Toni Erdmann – IMDb

Inferno
Inferno (2016.)
Redatelj: Ron Howard
Glumci: Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Irrfan Khan, Ben Foster
Žanr: triler
Trajanje: 121 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Još jedan filmski hit snimljen prema istoimenom književnom bestseleru po uzoru na „Da Vincijev kod“ i „Anđele i demone“ autora Dana Browna. Nakon što se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja u vezi svega što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nađe na meti ubojice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegovog osobnog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno pokušati pobjeći, ali i riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo… Dvostruki oskarovac Ron Howard i dvostruki oskarovac Tom Hanks ponovno udružuju snage i donose nam INFERNO – treću filmsku inačicu super-uspješnog istoimenog bestselera autora Dana Browna (Da Vincijev kod i Anđeli i demoni), koji je prema nekim procjenama do danas prodan u više od 6 milijuna primjeraka u svijetu.

Inferno – Movie Site
Inferno – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTube IMDb]