Nakon što su pretprodajne ulaznice razgrabljene, peto izdanje zagrebačkog Bestiaruma, najvećeg fetish art festivala u regiji, i dalje privlači nove posjetitelje pomaknutim programom kakav se u noćnom životu Hrvatske rijetko može iskusiti! Svjetski DJ-evi, iznimni performeri, kreativni ambijent i raspoložena publika neki su od najjačih aduta ovog događaja kojeg su specijalizirani svjetski fetiš mediji već proglasili balkanskom mekom za odrasle, kakvu ne treba propustiti.

U subotu, 29. listopada, industrijski kompleks Jedinstvo na Prisavlju (klubovi Močvara i Pogon) transformirat će se u prostor koji razbija tabue; organizatori najavljuju ambijent crkve u kojoj će se s oltara Bestiarumovim hodočasnicima obraćati body art performeri iz Australije, Španjolske, Njemačke, Švicarske i Hrvatske! Uz svaku pravu crkvu dolazi i groblje, tako će se xxx kino-repertoar moći konzumirati u ambijentu kakav se doslovce isproba samo jednom u životu (ili – poslije života?)! Tik pred Noć vještica, ovo je odlična prilika da iskušate vlastiti pogreb!

House of Harlot - Luci Alice - photography, K-Jey and Dani Divine ; Ustupio FNC
House of Harlot – Luci Alice – photography, K-Jey and Dani Divine ; Ustupio FNC

Ako vam nije do izležavanja u lijesovima, Vaše će noge na plesnom podiju paliti DJ Rafa Nunes iz Brazila, proglašen najboljim fetiš DJ-em prošle godine, DJ Rydel iz Nizozemske, te DJ End i ženski duo Nuns with Guns iz Hrvatske. Vrhunce izvedbenog programa obilježit će mračni princ australske boyleske Raven, zločesta tamnoputa gošća londonskih Torture Garden partyja Missa Blue, fleksibilna baskijska trapezistica Leire Mesa, te hrvatski Tricycle Trauma nad oltarom razapet u lancima. Posjetitelje očekuje modna revija domaćih dizajnera koji se natječu za Bestiarum Catwalk Award, ali i fashion show jednog od najpoznatijih svjetskih brendova lateks mode House of Harlot (dizajnerica Iris Trika). Bestiarumov dungeon s BDSM spravama nudi poligon za pomalo inkvizicijsku igru u kojoj publika može isprobati klupu za bičevanje, Andrijin križ, kaveze i slične metode kontrole, a švicarski gost Charles Monroe pokazat će kako klasični spanking dodatno zagrijati upotrebom svijeća.

Kao i svi ugledni svjetski partyji sličnog tipa, i Bestiarum ima obavezan fetish/fantasy dress code, što znači da svi posjetitelji na njemu sudjeluju u najneobičnijim verzijama „sebe“, pri čemu je svaki pomak od svakidašnjice ne samo dobrodošao, već i obavezan! Bez prikladno maštovitog outfita ulazak na događaj nije moguć, a kako su se trudili neki od posjetitelja prošlogodišnjih izdanja, a da bi prošli stroga ulazna vrata, možete provjeriti u galerijama dostupnim na www.bestiarum.com.hr. Treba napomenuti kako je riječ o iznimno liberalnom prihvaćanju različitih outfita, pa zbog poštivanja privatnosti svakog posjetitelja na istim stranicama možete vidjeti isključivo one posjetitelje koji su pristali na fotografiranje. Na Bestiarumu je inače svako snimanje zabranjeno, čime se jamči diskrecija svima koji dođu!

Ulaznice za ovaj najprovokativnijih hrvatski party prodaju se u Octopus Piercing & Tattoo Studiju (Gundulićeva 31) ili putem bankovnih uplata. Aktualna cijena ulaznice je 140 kuna, dok će na sam dan događaja iznositi 170 kuna. Kvalitetu programa organizatora Male performerske scene prepoznali su i podržali Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

[izvor informacije Bestiarum]