Knjiga dostupna svima

Utemeljena u lipnju 2010. godine, biblioteka nudi džepna izdanja bestselera svjetske literature po pristupačnoj cijeni već od 29,90 kn. Specifičnost ove biblioteke doprinosi i distributivna mreža koja se ne oslanja samo na knjižare nego i netipične prodajne kanale poput trgovačkog lanca Konzuma, Kozma, Tiska i Tiska Medie. KDS svakog mjeseca donosi nove hit naslove različitog žanra – od trilera, tinejdžerskih, povijesnih, ljubavnih i chick-lit romana pa sve do publicistike.

Jussi Adler Olsen
Kuća abecede

Format: 150x228mm
472 str., tvrdi uvez
Format: 123x190mm
480 str., meki uvez

Pročitajte prvo poglavlje

Naslovnica knjige 'Kuća abecede'
Naslovnica knjige ‘Kuća abecede’

Godine 1941. dvojica engleskih pilota, James i Bryan, inače prijatelji od djetinjstva, oboreni su nad Njemačkom. Svjesni da će biti strijeljani kao špijuni ako padnu u ruke Nijemaca, uspiju uskočiti na bolnički vlak namijenjen visokorangiranim pripadnicima SS-odreda koji su izgubili razum zbog surovih doživljaja na istočnom bojištu. James i Bryan izbace dvojicu umirućih pacijenata s vlaka i zauzmu njihove postelje u nadi da će kasnije dobiti priliku za bijeg.

Dvojica pilota RAF-a tako završe u Kući abecede, bolnici za mentalno oboljele koja se nalazi u samom srcu Njemačke, daleko iza ratnih linija, u Freiburgu. Njihov je jedini spas glumiti da su i sami ludi. No, koliko dugo mogu izdržati terapije elektrošokovima, konzumiranje tableta za smirenje, fizičko maltretiranje bolničkog osoblja i sigurnosnih službenika SS-a u neprestanom lovu na simulante, a da i sami ne izgube razum? I jesu li James i Bryan jedini koji se pretvaraju?

„Kuća abecede Jussija Adlera-Olsena uzbudljiva je kombinacija ratnoga romana i psihološkoga trilera, nimalo manje uzbudljiv od njegova međunarodno poznata serijala o Sektoru Q.“
The Times

„Najbolji film koji sam ikada pročitao.“
Just Betzer, filmski producent

Jussi Adler-Olsen danski je pisac rođen 1950. u Kopenhagenu. Studiji sociologije, politologije i filmske umjetnosti, kao i odrastanje uz oca koji je kao psihijatar radio po raznim mentalnim ustanovama, omogućili su mu direktan uvid u krajnje raznovrsnu tematiku o kojoj piše, od ekstremnih oblika mentalnih bolesti do međunarodnih urota. Svoju spisateljsku karijeru započeo je trilerima o međunarodnim zavjerama – Alfabethuset (Kuća Alfabeta, 1997.) i Og hun takkede guderne (Tvrtka Basher, 2002) – nakon kojih se probio i van granica Danske. Najpoznatiji je po seriji trilera o policijskom inspektoru Carlu Mørcku i njegovu osebujnom pomoćniku, sirijskom izbjeglici Assadu, za koju su autorska prava prodana u više od 25 zemalja uključujući Švedsku, Nizozemsku, Norvešku, Njemačku, SAD, Veliku Britaniju, Španjolsku i Rusiju. Po prvom romanu iz serijala, Žena u kavezu (Kvinden i buret, 2007.), upravo se snima i film u produkciji ugledne danske filmske kompanije Zentropa, dok je za treći roman, Flaskepost fra P (Poruka u boci) autor 2010. dobio nagradu za najbolji skandinavski kriminalistički roman – Stakleni ključ – kojom su prethodno bili nagrađeni i Henning Mankell, Stieg Larsson i Jo Nesbø.

———————————-

Jill Mansell
Kad bi ljubav bila jednostavna

Format: 123x190mm
354 str.
meki uvez

Pročitajte prvo poglavlje

Kad bi ljubav bila jednostavna
Kad bi ljubav bila jednostavna

Lara Carson se nakon osamnaest godina vraća natrag u Bath, odakle je naglo otišla nikome ne rekavši zašto i kuda odlazi. Sada, nakon smrti njenog oca, Lara otkriva da je kuća u kojoj je odrasla s ocem i maćehom zapravo pripadala njenoj majci, i da ju je naslijedila ona. Larin povratak pokreće mnogo pitanja i emocija kod osoba koje su joj nekad bile bliske. Njena najbolja prijateljica Evie oduševljena je Larinim povratkom i želi s njome podijeliti najsretniji dan kad će se udati za čovjeka iz svojih snova, Joela. Ili barem ona tako misli.

Tu je i Flynn Erskine, još zgodniji i šarmantniji nego što ga Lara pamti. Nakon prvog susreta, ona otkriva da je kemija između njih još uvijek snažna i da imaju mnogo toga za nadoknaditi. No, Lara je u isto vrijeme i uplašena, jer kako će Flynn reagirati na tajnu koju je ona sakrivala sve ove godine?

„Šarmantan i topao roman u kojem ćete uživati od početka do kraja.“
Daily Mail

Jill Mansell svjetski je uspješna spisateljica ljubavnih romana. Njezine su romantične komedije objavljene diljem svijeta i prodane u milijunskim nakladama. Za svoj spisateljski rad koji karakterizira istančan smisao za humor te duhovit i intrigantan zaplet dobila je ugledne nagrade britanskih strukovnih udruženja u kategoriji najbolje romantične komedije. Iako je isprva radila na području kliničke neuropsihologije, danas je spisateljica s punim radnim vremenom. Živi i radi u Bristolu. Više informacija o autorici potražite na Twitter@JillMansell

—————————-

Louise Miller
Slatke tajne života na selu

Format: 123x190mm
296 str.
meki uvez

Pročitajte prvo poglavlje

Slatke tajne života na selu
Slatke tajne života na selu

Kada Olivia Rawlings, vrhunska slastičarka u ekskluzivnom bostonskom klubu, zapali ne samo svoj flambirani desert, nego i cijelu svečanu dvoranu, odluči se na neko vrijeme preseliti u idiličan gradić Guthrie u Vermontu, gdje živi njezina najbolja prijateljica Hannah i gdje vrijeme kao da je stalo. No njezin se bijeg pretvara u nešto mnogo trajnije kada joj mrzovoljna dama u elegantnom pletenom kompletu, Margaret Hurley, ponudi posao u svojem pansionu »Slatki javor«. Nakon što se zajedno sa psom Saltyjem preseli u kućicu na imanju uz pansion, Olivia počinje spravljati ukusne slastice za mještane Guthrieja.

Opijena aromama svoje nove kuhinje, milozvučnom glazbom bendža i violina koji se u Guthrieju posvuda sviraju, Olivia se vrlo brzo uklapa u život maloga vermontskoga mjesta. A kad upozna Martina McCrackena, koji se u rodni Guthrie vratio iz Seattlea da bi pomogao bolesnom ocu, Olivia uviđa da možda ipak nije tako usamljena kao što je mislila…

„Nevjerojatno šarmantna i topla knjiga, nalik još jednoj epizodi Gilmoreica.“
Bon Appetit

————————————

Chevy Stevens
Nikad ne znaš

Format: 123x190mm
344 str.
meki uvez

Pročitajte prvo poglavlje

Nikad ne znaš
Nikad ne znaš

Trideset trogodišnja Sara Gallagher napokon je sretna. Njezin posao restauracije antiknog namještaja cvjeta i zaručena je za divnog čovjeka koji je prigrlio njezinu kćerkicu iz mladenačke veze. Ali Sara ne može pronaći unutarnji mir dok ne pronađe odgovor na pitanje koje ju proganja cijeli život.

Koje su okolnosti njezina rođenja i tko su joj pravi roditelji? Unajmljuje privatnog detektiva i otkriva svoju majku koja je s gnušanjem odbija. Šokirana i povrijeđena Sara nastavlja kopati po prošlosti i suočava se sa zastrašujućom činjenicom da joj je otac zloglasni serijski ubojica, a majka njegova jedina preživjela žrtva. Prestravljena osjećajima koji je svladavaju, Sara na psihoterapijskim sastancima s doktoricom Nadine nastoji sačuvati zdrav razum.

U izazovu života mora pobijediti ne samo svoje unutarnje demone, nego i vlastitog oca čiji mračni porivi prijete novom eksplozijom nasilja…

“Vrhunski triler o mladoj ženi u potrazi za identitetom… Chevy Stevens majstorski plete radnju koja je toliko napeta da na trenutke izaziva pravu jezu.”
Publishers Weekly

[izvor informacije Znanje]