Objavljeni datumi 15. Seasplash festivala, u prodaji i prve ulaznice

Festivalska ekipo, pozor! Sa zadovoljstvom vam najavljujemo jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala koje će se odvijati od 20. do 23. srpnja 2017. godine. Zidine magične tvrđave Punta Christo pored Pule će i sljedeće godine biti dom pozitivnih vibracija i odlične glazbe! Festivalske ulaznice, takozvane SuperRanograbilice, od danas su dostupne po izuzetno povoljnoj cijeni od samo 215 kn. Iskoristite priliku jer je provod ljeta zagarantiran! Informacije o prvim potvrđenim izvođačima dolaze uskoro.

SEASPLASH 2017 – SUPERRANOGRABILICE

14. Seasplash festival pamtit ćemo po prvom posebnom soundsystem izdanju. Uz poseban koncept, dobru glazbu, idealno ljetno vrijeme, more, te impozantnu tvrđavu uživali su istinski ljubitelji žestokog bassa koji su u Pulu stigli iz cijele Europe.

Tvrđava Punta Christo ; Ustupio PR, Foto Daniel Kiršić
Tvrđava Punta Christo ; Ustupio PR, Foto Daniel Kiršić

Tijekom četiri festivalska dana, pet pozornica na tvrđavi “ozvučilo” je čak 10 soundsystema, na kojima se izmijenilo preko 70 izvođača. Među njima su se našle mlade domaće snage koje su ujedno imale najzapaženije nastupe na ovogodišnjem Seasplashu. Radi se o bendovima ABOP i Bamwise, te drum & bass producentu Filipu Motovunskom. ABOP i Filip Motovunski ovo su proljeće svoje debitantske albume izdali na etiketi PDV, a upravo tamo s nestrpljenjem čekamo i prvi album benda Bamwise koji će izaći ove jeseni. Jedan od glavnih gostiju Seasplasha bio je legendarni britanski DJ, radijski voditelj i glazbenik, hodajuća legenda koja je u 70-tima bila prva poveznica između rastućih scena punka i reggaea – Don Letts. Nezaboravan će ostati i koncert Ede Maajke, najveće hip-hop glave Balkana. Na LiveSplash pozornici publika je uživala i u svirkama talijanskih bendova Wicked Dub Division i The Misty Morning, a ne možemo zanemariti da su se tijekom 14. izdanja festivala predstavili gotovo svi domaći, ručno izrađeni soundsystemi, kao što su Digitron, Botza, Munchies, Bass Matters, Saso Mange, Barabadub te domaćin – Seasplash Soundsystem, kao i nekoliko stranih, svjetski prepoznatih soundsystema na dub sceni. Njih je predvodio moćni 16-kilovatni Abassi Hi Power, projekt Neila Percha, pokretača poznatog benda Zion Train, zatim francuski O.B.F Soundsystem i Warrior Charge Soundsystem iz Italije.

14. Seasplash posjetila je i ekipa regionalnog MTV-a koji su ulovili odličnu atmosferu ovogodišnjeg soundsystem izdanja festivala, kao i oduševljenje publike koje iskače iz ekrana! Što su razgovarali s izvođačima i kakvi su dojmovi posjetitelja, pogledajte u video izvještaju!

Seasplash se zahvaljuje svim posjetiteljima, glazbenicima, volonterima, radnicima, prijateljima, medijima i svima koji podržavaju Seasplash festival.

Vidimo se na 15. Seasplashu!

FACEBOOK EVENT – PRIDRUŽI NAM SE!

Seasplash info
20. – 23.7.2017.
Fort Punta Christo, Štinjan, Pula, Croatia

Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealno mjesto za sve ljude dobre volje i sa željom za odličnim i opuštenim ljetnim provodom, tik uz more. Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i kulturu reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, world glazbe, kao i raznovrsne elektronske glazbe.

Festival se odvija na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule i nudi četiri dana glazbe na mnoštvu pozornica, kao i dnevni glazbeni i umjetnički program na plaži, besplatno kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zonu i još puno, puno toga. Podiji su živopisni, a pozornice i kamp okruženi su prekrasnim plažama s pogledom koji puca na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni.

Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta i turističke ponude grada Pule koji ga, kao i Turistička zajednica Pule, podržava. Budite i vi dio Seasplash magije – dođite i provjerite zašto se svi vraćaju!

***
Seasplash virtualno i društveno:
www.seasplash-festival.com
www.facebook.com/seasplash.festival
www.instagram.com/seasplash.festival
www.youtube.com/seasplashfestival

[izvor informacije Pozitivan ritam]