Djevojka u vlaku
The Girl on the Train (2016.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Tate Taylor
Glumci: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Haley Bennett
Žanr: triler
Trajanje: 112 minuta
Država: SAD

Djevojka u vlaku - Poster ; Ustupio Blitz
Djevojka u vlaku – Poster ; Ustupio Blitz

Sadržaj:
SAVRŠEN ŽIVOT NE POSTOJI, A SAVRŠEN ZLOČIN? Glavna junakinja ovog trilera je Rachel (Emily Blunt), koja svako jutro putuje istim vlakom i prolazi pored kuće u kojoj je nekada živjela, prisjećajući se života koji je nepovratno izgubila. U mnoštvu ušuškanih prigradskih domova, pogled joj iznova luta do jednog u kom živi sretan bračni par ? dvoje mladih, lijepih i naizgled sretno zaljubljenih supružnika. Međutim, stvarnost je daleko od te idilične slike, a Rachel će ubrzo saznati šta se krije iza zatvorenih vrata savršenog doma. Kada se u mirnom naselju dogodi zločin, Rachel će shvatiti da je uključena u njega više nego što je i sama svjesna. Ovaj vrhunski napeti triler nastao je prema istoimenom bestseleru Paule Hawkins.

Djevojka u vlaku – Movie Site
The Girl on the Train – IMDb

Devet života
Nine Lives (2016.)
Redatelj: Barry Sonnenfeld
Glumci: Kevin Spacey, Jennifer Garner, Robbie Amell
Žanr: obiteljska komedija
Trajanje: 87 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Tom Brand je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Međutim, taj način života ga je udaljio od njegove prekrasne žene i kćeri Rebecce. Bliži se jedanaest rođendan njegove kćeri i ono što je oduvijek htjela bila je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vrijeme za kupovinu poklona ističe, odluči se na njenu kupovinu. U toj potrazi završi u mističnom dućanu s ekscentričnim vlasnikom – Felixom Perkinsom (Christopher Walken), koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu Mr. Fuzzypants. Na putu da donese kćeri ljubimca iz snova, dogodi se nešto bizarno te se Tom nađe zarobljen u tijelu gospodina Fuzzypants. Usvojen od svoje obitelji kao mačka Fuzzypants, Tom počinje gledati na svoj život i obitelj drugim očima. Dvostruki dobitnik Oscara Kevin Spacey i dobitnica Zlatnog globusa Jennifer Garner zajedno u obiteljskoj komediji ‘Devet života’.

Devet života – Movie Site
Nine Lives – IMDb

Genijalni umovi
Masterminds (2016.)
Redatelj: Jared Hess
Glumci: Kristen Wiig, Owen Wilson, Jason Sudeikis, Zach Galifianakis
Žanr: akcija, komedija, kriminalistički
Trajanje: 94 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
David (Zach Galifianakis) je vozač koji je zapao u životnu i radnu monotoniju, iz dana u dan prevozeći milijune tuđih dolara u bankovni trezor. Tu svakodnevnicu prekida zavodljiva kolegica Kelly (Kristen Wiig) koja ga nagovori da s ekipom tupavih kriminalaca izvede apsurdno loš plan velike krađe! Sa većim šansama da ga ulove nego da izvede planirano, David ipak uspijeva ukrasti 17 milijuna dolara koje njegovi suradnici u kriminalu uzmu sebi, a njega kao na pladnju prepuste policiji. Očajan ali samouvjeren, u nizu komičnih scena David će pokušati preokrenuti igru i naplatiti im za sve što su učinili. Urnebesna priča inspirirana istinitim događajima!

Genijalni umovi – Movie Site
Masterminds – IMDb

Dobra žena
Dobra žena (2016.)
Redatelj: Mirjana Karanović
Glumci: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec
Žanr: drama
Trajanje: 90 minuta
Država: Srbija, BiH, Hrvatska

Sadržaj:
Pedesetogodišnja Milena domaćica je, udana za uspješnog građevinskog poduzetnika Vladu. U okvirima balkanskog patrijarhalnog društva njihov je brak gotovo savršen – imaju lijepu kuću i dvoje prekrasne djece. Milenino buđenje počinje nakon rutinskog liječničkog pregleda, kad doktor posumnja da ima rak. Uzrujana, odlučuje potisnuti spoznaju o bolesti tako što se prihvaća manijakalnog proljetnog čišćenja. Za vrijeme čišćenja Milena otkrije VHS-vrpcu sa snimkama ratnih zločina koje je vladina jedinica počinila nad civilima tijekom rata. Od tog trenutka pratimo njezine pokušaje da se nosi s tom spoznajom i napore da očuva jedini oslonac u životu – svoju obitelj. Počinje drugačije gledati na ljude oko sebe i ponovno promišljati sve one sitnice koje je dotad uzimala zdravo za gotovo. Odluke koje će donijeti označit će kraj starog i početak novog života.

Nagrade i festivali:
Sundance Film Festival 2016 – nominacija za najboljeg debitanta
FEST International Film Festival 2016 – nagrada žirija, nagrada Milutin Čolić
Cleveland International Film Festival 2016 – nagrada u programu istočnoeuropskog filma

Dobra žena – Facebook
Dobra žena – IMDb

Gazda
Gazda (2016.)
Redatelj: Dario Juričan
Sudjeluju:
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 80 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora.

Gazda – Facebook
Gazda – IMDb

Djevojka Kralj
The Girl King (2015.)
Redatelj: Mika Kaurismäki
Glumci: Malin Buska, Sarah Gadon, Michael Nyqvist
Žanr: biografski, drama, povijesni
Trajanje: 106 minuta
Država: Finska, Njemačka, Kanada, Švedska, Francuska

Sadržaj:
Odgojena kao princ pod strogim patronatom Luteranaca, zagonetna, neobuzdana i nepredvidljiva kraljica suočit će se sa snažnim otporom u svojoj namjeri da obrazuje svoje podanike i okonča tridesetogodišnji rat između protestanata i katolika. Uz sve to, Kristina vodi i privatni rat sa samom sobom pokušavajući se oduprijeti neodoljivoj strasti koju osjeća prema grofici Ebbi Sparre. Njezina želja za shvaćanjem ljubavi ide paralelno s njezinom željom da shvati ljudskost te nasilne i restriktivne snage koje se ujedinjuju protiv nje. Rastrojena u konfliktu između političkih i osobnih ambicija, Kristina će donijeti jednu od najkontroverznijih odluka u ljudskoj povijesti…

Djevojka Kralj – Movie Site
The Girl King – IMDb

Genij
Genius (2016.)
Redatelj: Michael Grandage
Glumci: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman
Žanr: drama
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD, Velika Britanija

Sadržaj:
Pisac Thomas Wolfe 1929. godine upoznaje Maxa Perkinsa, urednika u izdavačkoj kući Scribners. Wolfe nema iluzija. Njegov rukopis bit će odbijen kako je to već bio slučaj. No ipak, Perkins pristaje objaviti roman pod nazivom Pogledaj dom svoj anđele. Jedina je mana romana to što je predugačak i nužno ga se mora skratiti. Iako nevoljko, Wolfe će pristati na redukciju teksta te uz pomoć Perkinsa koji mu postaje pravi prijatelj iz romana izbacuje 90 000 riječi. Rezultat rada dvojice velikana postat će roman koji je doživio kritičarske hvalospjeve i postao best seller te klasik svjetske literature.

Genij – Movie Site
Genius – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTube IMDb]