21. Splitski filmski festival: Nagrađeni dugometražni filmovi
Žiri za dugometražni film u sastavu Marko Njegić, Jan Schomburg i Bekim Serjanović donio je sljedeću odluku:

Grand Prix
Felipe Guerrero, Kolumbija
OSCURO ANIMAL
U filmu Felipea Guerrera slike pričaju priču, jedva da se izgovori riječ dijaloga i ta se nijemost prenosi na nas. Šutke gledamo film vizualne ljepote usporedive s nekom najboljom slikom koju išara kist stvarnosti, ratnog konflikta u Kolumbiji toliko univerzalnog da transcendira prostor i vrijeme.

Oscuro Animal ; Ustupio StFF
Oscuro Animal ; Ustupio StFF

Posebna nagrada (Honorable Mention)
Sergei Loznitza, Rusija
DOGAĐAJ / EVENT
Estetski i politički relevantan film ″u kojem se ogleda prošlost, sadašnjost i budućnost″ Rusije, ali i europske kinematografije.

21. Splitski filmski festival: Nagrađeni kratkometražni filmovi
Žiri za kratkometražni film u sastavu Bernd Schoch, Hugo Engelbrech i Ivan Perić je donio sljedeću odluku.

Grand Prix
Ashim Ahluwalia, Indija
DOGAĐAJI U MAGLENOJ KOMORI / EVNTS IN A CLOUD CHAMBER
Gran Prix za najbolji kratkometražni film dobiva film indijskog autora Ashima Ahluwalia Događaji u maglenoj komori. Žiri je istekao zanimljiv način na koji je u filmu prikazana korelacija između procesa sjećanja i stvari koji su već izgubljene. Također preko ovog filma dobivamo novi uvid u povijest indijske kinematografije. Film posebice čini zanimljivim suptilna doza humora od strane samog glavnog protagonista.

Posebne nagrade (Honorable Mention))
Mashiro Tsutani, Japan
MOVEMENTS ARISING FROM DIFFERENT RELATIONSHIPS / BETWEEN REGULARITY AND IRREGULARITY II
Posebne negrade dobivaju filmovi Movements arising from different relationships between regularity and irregullarity II Japanskog autora Mashira Tsutania. U filmu se ističe kombinacija znanosti i same umjetnosti. Povezanost struktura i stanica u mozgu miševa sa svemirom. Također je žiri istaknuo vješto korištenje glazbe i zvukova u kombinaciji sa pokretnim slikama.

Jela Hasler, Švicarska
THE MEADOW
Drugo posebno priznanje žiri je dodijelio švicarskoj autorici filma The Meadow. Film se ističe svojom atmosferom, načinom na koji je sniman. Također u filmu je vješto prikazan suptilni pomak u priči.

[izvor informacije Splitski filmski festival]