Zaljev luđaka
Ma Loute (2016.)
Redatelj: Bruno Dumont
Glumci: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi
Žanr: komedija
Trajanje: 122 minuta
Država: Francuska, Njemačka

Zaljev luđaka - Poster ; Ustupio KE
Zaljev luđaka – Poster ; Ustupio KE

Sadržaj:
Doza francuskog crnog humora u režiji mizantropičnog velikana Brune Dumonta donosi reviju likova iz noćne more u izvedbi imena s francuske ‘A liste’ glumaca, među kojima je i Juliette Binoche. Početkom 20. stoljeća na sjevernoj obali Francuske dvojica nespretnih policajaca nalik Stanliju i Oliju istražuju misteriozni nestanak nekolicine turista u mjestu gdje žive dvije apsolutno različite obitelji. Ekscentrični incestuozni bogataši Van Peteghem i lokalni ribari kanibali Bréfort. Velike obitelji iskarikiranih likova spojit će neočekivana veza čudnog, pomalo zlobnog Ma Louta i transrodnog Billija Van Peteghema. Pronaći istinu o lokalnim nestancima turista bit će pravi izazov među simpatičnim luđacima komedije premijerno prikazane na festivalu u Cannesu.

Nagrade i festivali:
Cannes Film Festival 2016. – nominacija za Zlatnu palmu

Zaljev luđaka – Facebook
Ma Loute – IMDb

Drugo stanje Bridget Jones
Bridget Jones’s Baby (2016.)
Redatelj: Sharon Maguire
Glumci: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 123 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Treći nastavak velikog hita ‘Dnevnik Bridget Jones’. Dobitnici Oscara Renée Zellweger i Colin Firth ponavljaju svoje uloge u novom poglavlju velikog svjetskog hita o najpopularnijoj singl djevojci na svijetu. U novom filmu, stvorenom na temelju bestselera Helen Fielding, naša junakinja se pronalazi u neočekivanom stanju. Nakon prekida s Darcyjem (Firth), Bridgetin “sretni do kraja života” plan nije baš krenuo kako treba. Ponovo sama u četrdesetima, odlučuje se fokusirati na svoj posao producentice lokalnih vijesti, okružena starim prijateljima. Konačno, Bridget drži sve pod kontrolom. Šta može krenuti naopako? Legendarna Bridget se vraća na velika platna.

Drugo stanje Bridget Jones – Movie Site
Bridget Joness Baby – IMDb

Nevine
Les innocentes (2016.)
Redatelj: Anne Fontaine
Glumci: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza
Žanr: drama
Trajanje: 115 minuta
Država: Francuska, Poljska

Sadržaj:
Prosinac je 1945. i Drugi svjetski rat je konačno završio. Mathilde, mlada francuska liječnica Crvenog križa, našla se u Varšavi gdje brine o posljednjim francuskim vojnicima koji se vraćaju s fronta. Jedne noći časna sestra moli Mathilde da je hitno slijedi do samostana. U samostanu Mathilde ostaje šokirana jer se zatekne pred časnom koja se upravo porađa. Mathilde tako ulazi u privatni svijet časnih sestara gdje tajne izlaze na površinu, a moderno i znanstveno se sukobljava s vjerom i tradicijom. Časne sestre provode striktne dnevne rituale, ali unutar hladnih zidova samostana započinje opasna revolucija…

Nagrade i festivali:
Sundance Film Festival 2016
Berlin International Film Festival 2016
Cannes Film Festival 2016

Nevine – Facebook
Les innocentes – IMDb

Tko se boji vuka još
Sheep and Wolves (2016.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Maxim Volkov, Andrey Galat
Glumci: Hrvoje Klobučar, Luka Petrušić, Aleksandar Cvjetković, Sandra Hrenar, Ronald Žlabur
Žanr: Animacija, avantura
Trajanje: 85 minuta
Država: Rusija

Sadržaj:
U dalekoj, čarobnoj zemlji, u slikovitom malom selu okruženom zelenim livadama i planinama, živi jato bezbrižnih ovaca. Njihov miran i spokojan život bude uznemiren kada čopor vukova postavi logor u njihovoj blizini. U skladu s tradicijom, umirovljeni vođa Magra najavi da se njegov budući nasljednik mora dokazati tako što će pobijediti svoga suparnika. Kada snažni Ragear istupi, jedini dovoljno hrabar vuk koji mu se usudi suprotstaviti je Grey, omiljeni vuk čopora, ali pomalo glupast. Kako bi postao vođa i zadobio ljubav Biance, Grey odlazi u šumi, gdje otkriva ciganski kamp zečeva. Tamo mu vračara Mami daje „transmutacijski napitak”. Grey popije napitak i vrati se natrag u čopor vukova, ali po dolasku saznaje da je pretvoren u… ovna! Producenti filmova ‘Snježna kraljica’ donose prekrasnu priča o prijateljstvu i ljubavi jednog vuka i ovaca.

Tko se boji vuka još – Movie Site
Sheep and wolves – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTube IMDb]