Čudo s Hudsona
Sully (2016.)
Redatelj: Clint Eastwood
Glumci: Tom Hanks , Anna Gunn, Autumn Reeser
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

Čudo s Hudsona - Poster ; Ustupio Blitz
Čudo s Hudsona – Poster ; Ustupio Blitz

Sadržaj:
15. siječnja 2009. godine, svijet je svjedočio „Čudu na Hudsonu” kada je pilot “Sully” Sullenberger uspio spasiti živote 155 putnika aviona, kojim je upravljao. Zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 poletio je iz newyorške zračne luke LaGuardia za Charlotte u Sjevernoj Karolini, ali je ubrzo nakon polijetanja pilot javio kontroli leta da se zrakoplov sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora. Pilot Sullenberger je tada odlučio sletjeti na rijeku Hudson, a putnici su kasnije pričali kako je zrakoplov glatko sletio na površinu vode i ostao plutati jer su zrakoplovu bili ugašeni motori. Međutim, iako je Sully u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla pokazati drugačije te mu uništiti reputaciju i karijeru.

Čudo s Hudsona – Movie Site
Sully – IMDb

Svjetlo između oceana
The Light between oceans (2016.)
Redatelj: Derek Cianfrance
Glumci: Alicia Vikander, Michael Fassbender, Rachel Weisz
Žanr: Drama
Trajanje: 132 minuta
Država: SAD, Novi Zeland, Velika Britanija

Sadržaj:
Nakon četiri godine borbe na zapadnoj fronti, Tom Sherbourne vraća se u Australiju i preuzima posao svjetioničara. Na ovaj izolirani otok, gdje brodovi za opskrbu dolaze jednom u sezoni, Tom dovodi svoju ženu Isabel. Njih dvoje bezuspješno pokušavaju osnovati obitelj. Jednog dana, nakon nekoliko spontanih pobačaja, Isabel začuje plač djeteta na obali. Nasukani čamac skriva mrtvog čovjeka i živo dijete. Isabel uspijeva nagovoriti Toma da zadrže dijete i prisvoje ga kao svoje. Film nastao na temelju bestselera New York Timesa, The Light Between Oceans.

Svjetlo između oceana – Facebook
The Light between oceans – IMDb

Naša svakodnevna priča
Naša svakodnevna priča (2015.)
Redatelj: Ines Tanović
Glumci: Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Nina Violić, Goran Bogdan
Žanr: drama
Trajanje: 90 minuta
Država: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska

Sadržaj:
U fokusu filma život je i raspad prosječne sarajevske obitelji u poslijeratnom bosanskom društvu. Nakon razvoda od supruge Nine, tridesetogodišnji Saša ponovno živi s roditeljima. Njegov otac Muhamed kojeg glumi Emir Hadžihafizbegović zaposlenik je ugledne tvrtke, majka Marija je kućanica, s sestra Senada živi u Sloveniji s dečkom s kojim čeka dijete. No Sašin nemaran odnos prema poslu i obitelji, Muhamedova nemogućnost da se odrekne zastarjelih uvjerenja u sve korumpiranijem društvu i nezadovoljstvo privatizacijom tvrtke za koju radi prevelik su teret za napaćenu obitelj. Kada Marija otkrije da boluje od raka, otac i sin uviđaju koliko je obitelj važna. Oslikane kroz tradicionalnu bosansku pjesmu sevdalinku, sudbine i emocije glavnih likova stvaraju prisnu i prepoznatljivu priču, jednu od onih koje susrećemo svuda oko nas.

Nagrade i festivali:
Kandidat Bosne i Hercegovine za Oscara 2015. u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku
Sarajevo Film Festival 2015.
Tuzla film festival 2015. – najbolji dugometražni film

Naša svakodnevna priča – Facebook
Naša svakodnevna priča – IMdb

Sausage Party
Sausage Party (2016.)
Redatelj: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Glumci: Seth Rogen, Jonah Hill, Kristen Wiig, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Salma Hayek, Bill Hader, Paul Rudd, Edward Norton
Žanr: animirani, komedija
Trajanje: 89 minuta
Država: SAD
Highlights: Film „Sausage Party“ NIJE sinkroniziran na hrvatski jezik.

Sadržaj:
SAUSAGE PARTY je jedinstvena komedija kakvu do sada nikada niste imali prilike vidjeti! To je, naime, prvi animirani film u povijesti koji će zaigrati u kinima, a koji nosi službenu cenzorsku oznaku +18 – što znači da se nikako ne preporuča za mlađe od 18 godina. Već sam trailer najavio je o kakvoj urnebesnoj (i izuzetno prostoj) komediji se radi u kojoj je glavni lik Frank, hrenovka koja će predvoditi skupinu prehrambenih proizvoda na epskom putovanju otkrivanja prave istine o tome što se događa nakon što hrana napusti udobnost polica dućana. Uz gomilu izrazito živopisnih, na jeziku nimalo šarmantnih, a u tijelu poprilično promiskuitetnih likova, SAUSAGE PARTY priuštit će vam 90 minuta čiste filmske zabave kakve ste rijetko ili gotovo nikada imali prilike vidjeti u kinima. Ovu neobičnu i jedinstvenu animiranu komediju osmislili su autori hitova kao što su „Superbad“, „Pineapple Express“, „Ovo je kraj“ i „Susjedi iz pakla“, a neki od glumaca koji su posudili glasove likovima u filmu uključuju Setha Rogena, Kristen Wiig, Jonaha Hilla, Michaela Ceru, Jamesa Franca, Dannyja McBridea, Paula Rudda, Salmu Hayek i Edwarda Nortona.

Sausage Party – Movie Site
Sausage Party – IMDb

Neonski demon
The Neon Demon (2015.)
Redatelj: Nicolas Winding Refn
Glumci: Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote
Žanr: Horror, Thriller
Trajanje: 118 minuta
Država: Francuska, Danska, SAD

Sadržaj:
Kada se 16-godišnja Jesse, željna slave i glamura modnoga svijeta, doseli u Los Angeles s namjerom da izgradi manekensku karijeru, njenu mladost i vitalnost počinju proždirati žene opsjednute ljepotom. Jesse se nađe ugrožena u svijetu u kojem je sve dozvoljeno i u kojem cilj opravdava svako sredstvo.

Nagrade i festivali:
Cannes Film Festival 2016 – nominacija za Zlatnu palmu

Neonski demon – Movie Site
The Neon Demon – IMDb

Ledeni ubojica: Povratak
Mechanic: Ressurection (2016.)
Redatelj: Dennis Gansel
Glumci: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones
Žanr: Akcijski, Krimi, triler
Trajanje: 98 minuta
Država: Francuska, SAD

Sadržaj:
Najopasniji ubojica u svijetu, Arthur Bishop pomislio je da je ostavio svoju život ubojice iza sebe kada njegov najveći neprijatelj otme ljubav njegova života. Sada je prisiljen putovati svijetom kako bi izvršio tri nemoguća ubojstva, i učini ono što najbolje zna, da izgledaju kao nesreća. Nastavak akcijskog trilera ‘Ledeni ubojica,’ a ulogu elitnog stroja za čišćenje i ovoga puta preuzima Jason Statham.

Ledeni ubojica: Povratak – Movie Site
Mechanic: Ressurection – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTube IMDb]