Zemlja bez zakona
Slow west (2015.)
Redatelj: John Maclean
Glumci: Kodi Smit-McPhee, Michael Fassbender, Ben Mendelsohn
Žanr: akcija, triler, vestern
Trajanje: 84 minuta
Država: Velika Britanija

Zemlja bez zakona - Poster
Zemlja bez zakona – Poster

Sadržaj:
Mladi Škot putuje Amerikom u potrazi za ženom koju voli a usput privuče pažnju lokalnog odmetnika koji mu je spreman služiti kao vodič i pratnja. A holywoodska zvijezda Michael Fassbender u priči o odmetnicima i Divljem zapadu u akciji koja je oduševila žiri na Sundanceu te joj je dodijelio glavnu nagradu!

Zemlja bez zakona – Movie Site
Slow west – IMDb

Narodni heroj Ljiljan Vidić
Narodni heroj Ljiljan Vidić (2015.)
Redatelj: Ivan-Goran Vitez
Glumci: Kristijan Jaić, Dražen Kühn, Živko Anočić, Stojan Matavulj, Stjepan Perić, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović, Ivan Đuričić, Dragan Despot, Dražen Čuček
Žanr: komedija
Trajanje: 110 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu “Čimbenik X”: pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat.
Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.
U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.
Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije. Saznajte pravu istinu o Drugom svjetskom ratu, NOB i NDH, sada napokon i na filmskom platnu!

Narodni heroj Ljiljan Vidić – Facebook
Narodni heroj Ljiljan Vidić – IMDb

Pakleni val 3D
Point Break 3D (2015.)
Redatelj: Ericson Core
Glumci: Teresa Palmer, Luke Bracey, Ray Winstone
Žanr: akcija, kriminalistički, triler
Trajanje: 113 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Mladi agent FBI-a ubacuje se u nevjerojatan tim ekstremnih sportaša za koje sumnja da stoje iza niza neviđenih, sofisticiranih korporativnih pljački. Na tajnom zadatku zbog kojeg mu je život u opasnosti pokušava dokazati da su ti sportaši osmislili zapanjujuća krivična djela kojima uništavaju financijska tržišta svijeta. Ovaj izvanredni filmski uradak sniman je na četiri kontinenta — u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Europi i Aziji, a prikazuje zastrašujuće scene ekstremnih sportova, koje uključuju snowboarding, slobodno penjanje, wingsuit letenje, high-speed motocross i surfanje na 20 metara visokim valovima! Inspiriran istoimenim hitom iz 1991., Pakleni val je priča koja podsjeća na modernu verziju Robina Hooda, a na velika nam platna donosi nevjerojatne pothvate najboljih svjetskih sportaša ekstremnih sportova i sadrži neke od najizazovnijih akrobacija ikad snimljenih!

Pakleni val 3D – Movie Site
Point Break 3D – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTubeIMDb]