Vicki Myron
Dewey – Mačak iz male provincijske knjižnice koji je raznježio svijet
Roman prevela s engleskog Zdenka Drucalović
Cijena: 139,00 kn
Cijena s popustom: 125,10 kn
Broj stranica: 336
Uvez: tvrdi s ovitkom
Godina izdanja: 2012
Visina: 205 mm
ISBN: 978-953-266-376-1
Naslov izvornika: Dewey
Pročitaj poglavlje
Fraktura

Naslovnica knjige 'Dewey - Mačak iz male provincijske knjižnice koji je raznježio svijet'
Naslovnica knjige ‘Dewey – Mačak iz male provincijske knjižnice koji je raznježio svijet’

Ponedjeljak 18. siječnja 1988. u gradiću Spenceru u Iowi osvanuo je izrazito hladan. Noć prije temperatura je pala na minus petnaest stupnjeva, vjetar je ledio kosti, te je bilo bolno čak i disati. Kad je tog jutra knjižničarka Vicki Myron došla na posao, u ormariću za povrat knjiga zateklo ju je pravo čudo – dvomjesečni narančasti mačić, preživjevši opaku studen, drhtao je među gomilom knjiga. Vicki i njezine kolegice uspjele su ga spasiti i bilo je prirodno da Dewey, kako su ga nazvale, postane maskota njihove knjižnice. Ova predivna, topla knjiga kronika je Deweyjeva života među knjižničnim policama u kojoj pratimo kako je taj mačak promijenio život i osvojio srca ne samo posjetitelja knjižnice nego i cijeloga grada, a njegova se slava proširila i izvan granica Iowe i SAD-a.

Ova knjiga, napisana jednome mačku u čast, ujedno je i ljubavno pismo knjiž­nicama.
Publishers Weekly

Očaravajuća, dirljiva i nježna priča Vi­cki Myron o opstanku, odanosti i ljubavi nezaboravna je studija čudesnih i divnih načina na koje životinje i knjižnice oplemenjuju ljude.
Booklist

Dewey je šarmantan, dražestan i dirljiv. Ovo je knjiga o životu, smrti i vri­jednostima maloga grada, no iznad svega o ljubavi.
Peter Gethers, autor knjige The Cat Who Went to Paris

[izvor informacije Fraktura]