Dorothy Koomson
Plaža od ružinih latica

Originalni naslov: Rose Petal Beach
2013
Prijevod: Antonija Mihajlović
Broj stranica: 538
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: svibanj 2015.
Uvez: Meki
ISBN 978-953-343-189-5
Mjere proizvoda: 123×190 mm
Izdavač: Znanje
Cijena: 29,90 kn

Pročitajte prvo poglavlje

Naslovnica knjige 'Plaža od ružinih latica '
Naslovnica knjige ‘Plaža od ružinih latica’

Nakon što su svladali negodovanja svojih obitelji, a riječ je o njihovoj različitoj boji kože, Tami i Scott sretno su uplovili u bračnu luku. Njihov život protječe mirno i zadovoljno u idiličnom mjestašcu Brightonu uz morsku obalu koja obiluje prekrasnim plažama. Čini se da je savršeno posložen mozaik njihovih života, uspješan posao, prekrasna kuća, djeca i sjajne prijateljice. Sve do jednoga dana i neočekivanog kucanja na vratima.

Žena i muškarac, detektivi, pred očima djevojčica uhićuju njihova oca i odvode u policijsku postaju. Tami se mora iznenada suočiti s užasnom spoznajom s kim je živjela, spavala, koga je voljela – jer njen je suprug hladan, proračunat seksualni nasilnik. Tko je žrtva njegovih nasilničkih pokušaja? Ima li Tami snage samo za mržnju ili je prekrasna osoba koja može oprostiti?

U ovom psihološkom trileru autorica nam je nevjerojatnom snagom ispričala dramu dvoje ljudi na njihovom putu iz sreće u nesreću, bezbrojnim je nijansama opisala metamorfozu žene i majke u strašnim trenucima koji traže njezinu odluku. S mnogo strasti i snage prikazala je mračnu emocionalnu stranu svojih junaka u kojoj se gubi granica između krivnje i nevinosti.

Dorothy Koomson (London, 1971.) suvremena je engleska književnica. Diplomirala je psihologiju i novinarstvo na Sveučilištu u Leedsu. Autorica je sedam romana koji su  nekoliko tjedana bili na listi najprodavanijih knjiga Sunday Timesa. Knjige su joj prevedene na trideset jezika i redovito se nalaze u vrhu lista najprodavanijih knjiga diljem svijeta. Dorothy trenutno radi na novoj knjizi i scenariju za film. Živi u Brightonu.

[izvor informacije Znanje]