Izašli novi naslovi popularne KDS biblioteke

Novo kolo popularne biblioteke Knjiga dostupna svima u travnju donosi trilere Edensko proročanstvo i Pitijina istina, romantičnu priču Proljeće u pansionu Rose Harbor, te fantasy roman za mlade Djevojka iz noćnih mora koji se nastavlja na roman Anna u haljini od krvi

Nakon prekrasnog romana Pansion u vrtu ruža, američka spisateljica Debbie Macomber napisala jednako zanimljiv i šarmantan nastavak Proljeće u pansionu Rose Harbor. Njezin hvaljeni ciklus romana o posjetiteljima pansiona Rose Harbor nadahnuo je čak i seriju snimljenu Hallmarkovoj produkciji. Dobitnica je brojnih književnih nagrada, poput prestižne Nagrade za životno djelo Udruženja američkih pisaca ljubavnih romana.

Roman Pitijina istina skandinavskog dvojca Jerkera Erikssona i Håkana Axlandera Sundquista koji pišu pod pseudonimom Erik Axl Sund, šokantan je završni nastavak trilogije Tko je Victoria Bergman koju osim spomenutog čine romani Soba zla i Plamen gladi. Ova intrigantna i brutalna priča već je osvojila milijune čitatelja širom svijeta i pobrala niz epiteta, među kojima je i izjava kritičara švedskog magazina Gefle Dagblad „Bolje od Stiega Larssona“, a u 2012. godine je osvojila i posebnu nagradu Švedske akademije pisaca. Treća knjiga otkrit će čitateljima hoće li Victoria pronaći sebe i opet postati jedinstveno biće. Ovaj šokantan triler o ženi s poremećajem višestruke ličnosti ostavit će čitatelje bez daha.

Nakon trilera Urota Maja i Hram jaguara objavljenih u biblioteci Knjiga dostupna svima, bivši pravnik i pilot Graham Brown napisao je jednako fascinantan nastavak, roman Edensko proročanstvo. Fenomenalni obrati i napeta fabula uvode čitatelja u briljantno osmišljen svijet ispunjen čudnim i nevjerojatnim stvarima. Prepun urota, napetosti i nezaustavljive akcije, roman Edensko proročanstvo bit će neodoljivo štivo svim štovateljima Dana Browna.

Naslovnica knjige 'Djevojka iz noćnih mora'
Naslovnica knjige ‘Djevojka iz noćnih mora’

Jeziva i zastrašujuća priča Djevojka iz noćnih mora autorice Kendare Blake nastavak je na roman Anna u haljini od krvi, priču o neobičnoj ljubavi između bijesnog duha djevojke opsjednute kletvom i mladog muškarca čiji je životni poziv uništavanje duhova koji siju smrt. Cas svugdje osjeća Anninu prisutnost, ponekad čuje njen glas ili vidi njenu sjenu, no dok spava ona mu se pojavljuje u najgorim noćnim morama. Vidi ju izmučenu, slomljenu i rastrganu na nov i jezovit način svaki put kad se pojavi. I on osjeća da ga Anna doziva da je spasi iz pakla u kojem se nalazi… Neodoljivo zastrašujuć i istovremeno pun crnog humora, ovaj roman je pravi finale Anne u haljini od krvi.

Nova četiri naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici po cijeni od 29,90 kuna dostupni u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska.

Više o naslovima:

Proljeće u pansionu Rose Harbor (Rose Harbor in Bloom, 2013.). Debbie Macomber na samom je vrhu ljestvice najprodavanijih autora New York Timesa i jedna je od najpopularnijih spisateljica današnjice. Više od 170 milijuna primjeraka njezinih knjiga trenutačno je u tisku diljem svijeta. Macomber piše o odnosima koji nadahnjuju, o obitelji, zajednici i vječnim prijateljstvima, a svojim čitateljima pruža osjećaj nade i ljubavi. Debbie Macomber napisala je više od od stotinu romana, dvije uspješne dječje knjige te dvije iznimno popularne kuharice. Uz to, Debbie piše i djela nefikcijskog karaktera, poput motivacijske literature. Zanimljivo je napomenuti i da ova spisateljica ima vlastitu čajanu i trgovinu vunom, a uz sve je to i vrlo predana baka. Živi sa suprugom Wayneom u Port Orchardu u državi Washington (gradiću koji je inspirirao romane o Cedar Coveu), ali zime radije provodi na Floridi.
Jo Marie Rose zavoljela je svoj novi dom u Cedar Coveu, a susjedi joj postaju najbliskiji prijatelji. Stiglo je proljeće i ona se veseli najnovijim promjenama u svom pansionu. Naime, kao uspomenu na pokojnog muža, odlučila je posaditi ružičnjak i unajmila je Marka Taylora da joj pomogne u tome. Mark i ona ne nalaze uvijek zajednički jezik, a uz to Mark je često nepristupačan. Uskoro u pansion stiže Annie Newton koja priređuje proslavu pedesete godišnjice braka svog djeda i bake. Premda je uzbuđena zbog tog važnog događaja, još uvijek se oporavlja od raskida zaruka, a uz to se djed i baka ne slažu  baš najbolje. Da sve bude još gore, na proslavu je došao i Oliver Sutton, kojeg Annie poznaje od djetinjstva i koji ju je oduvijek zadirkivao. Mary Smith, druga gošća pansiona, ostvarila je izniman uspjeh u poslovnom svijetu, no teška je bolest tjera da preispita davne odluke. Prije devetnaest godina napustila je ljubav svog života i sad se vraća u Cedar Cove da ispravi svoje pogreške. 
Prijevod: Lidija Toman
ISBN: 978-953-343-151-2
Cijena: 29, 90 kn

Edensko proročanstvo (The Eden Prophecy, 2012.). Graham Brown suvremeni je američki pisac trilera. U njegovim djelima osjeća se utjecaj Clivea Cusslera, Michaela Crichtona i Stephena Kinga. Taj bivši pravnik i pilot postigao je ogroman uspjeh već svojim prvijencem Urota Maja, a romanima koji slijede, među kojima je i Hram jaguara, stekao je status američke književne zvijezde.
U zgradi UN-a u New Yorku, američka veleposlanica zaprima prijeteće pismo zaraženo nepoznatim virusom. Na drugom kraju svijeta, u pariškom predgrađu, pronađeno je izmrcvareno truplo odbjeglog genetičara. Svoju posljednju poruku, očajnički poziv u pomoć, poslao je starom prijatelju Hawkeru, izopćeniku poput njega i bivšem agentu CIA-e. Njegova konačna ostavština bili su otisci prstiju koje je ostavio na pismu upućenom veleposlanici. Hawker, koji je odlučan osvetiti se za smrt prijatelja, a istodobno i iskopati istinu, koliko god duboko bila skrivena, udružuje se s Danielle Laidlaw, službenicom američkog Nacionalnog istraživačkog instituta. Oni  kreću u potragu za ubojicama i tajnama koje je njegov mrtvi prijatelj zagubio ili možda prodao. Od pariških ulica pa sve do podzemne aukcije umjetnina u katakombama Bejruta i surovih pustinja Irana, Hawker i Danielle u lovu su na vođu ubilačke sekte, posjednika znanstvenog oružja pomoću kojeg bi čovječanstvo moglo pronaći novi Eden… ili stvoriti pakao na Zemlji.
Prijevod: Miloš Đurđević
ISBN: 978-953-343-114-7
Cijena: 29,90 kn

Pitijina istina (Pythians Anvisningar, 2012.). Erik Axl Sund ime je pod kojim pišu Jerker Eriksson i Håkan Axlander Sundquist, nove zvijezde skandinavskog trilera.  Njihov književni prvijenac Soba zla oduševio je podjednako publiku i kritiku. Soba zla je prvi dio trilogije Tko je Victoria Bergman koja je recentni književni fenomen skandinavskog trilera, nagrađena 2012. posebnom nagradom koju dodjeljuje Švedska akademija pisaca krimića.
Istraga brutalnih ubojstava useljeničkih dječaka još uvijek tapka u mraku. U međuvremenu se pojavljuje još jedan ubojica, čije nekadašnje učenice internata u Sigtuni koji je svojevremeno pohađala i Victoria Bergman. Jeanette otkriva da postoji poveznica između tih dviju istraga ubojstava, a povezuje ih skrivena motivacija u čijoj srži nema ni trunke ljudskosti. Ništa nije onako kako se čini. Kada maske padnu i svi pokažu svoje pravo lice, Jeanette je ostavljena na milost i nemilost silama zla. I na koncu, hoće li Victoria pronaći sebe i opet postati jedinstveno biće, ostaje neizvjesno do samoga kraja.
Prijevod: Danilo Brozović
ISBN: 978-953-343-145-1
Cijena: 29,90 kn

Djevojka iz noćnih mora (Girl of Nightmares, 2012.). Kendare Blake odrasla je u malom gradu Cambridgeu, u američkoj državi Minnesota. Diplomirala je na Sveučilištu u Ithaci i magistrirala kreativno pisanje na Sveučilištu Middlesex u Londonu. Njena ljubav je klasična mitologija i povijest, a romani Anna u haljini od krvi i Djevojka iz noćnih mora u kojima govori o neobičnoj ljubavi između lovca na duhove i mrtve djevojke osvojila je čitatelje širom svijeta.
Prošli su mjeseci otkako je duh Anne Korlov otvorio vrata pakla u svom podrumu i nestao u njoj, no Cas Lowood ne može se natjerati da zaboravi njenu žrtvu i činjenicu da mu je spasila život. Njegovi prijatelji Carmel i Thomas stalno ga podsjećaju da bi trebao nastaviti sa svojim svakodnevnim životom i zaboraviti Annu, no za Casa nijedna živa djevojka ne može se usporediti s mrtvom djevojkom u koju se zaljubio. On svugdje osjeća Anninu prisutnost, ponekad čuje njen glas ili vidi njenu sjenu, no dok spava ona mu se pojavljuje u najgorim noćnim morama. Vidi ju izmučenu, slomljenu i rastrganu na nov i jezovit način svaki put kad se pojavi. I Cas osjeća da ga Anna doziva da je spasi iz pakla u kojem se nalazi…
Prijevod: Jana Merlin
ISBN: 978-953-343-153-6
Cijena: 29,90 kn

[izvor informacije Znanje]