Autorica ovogodišnje festivalske ilustracije i špice je Petra Zlonoga, hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica

Ovogodišnju festivalsku ilustraciju i špicu Animafesta Zagrebpotpisuje hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica Petra Zlonoga. Za vizualni identitetfestivala ove je godine, kao i prošle, zaslužan dizajnerski tim iz Kune zlatice. Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film inove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. godine. Pažnju scene privukla je već svojim studentskim radovima: bili su to filmovi ‘Daniil Ivanoviču, oženi me’ (2007.), ‘Gregor’ (2010.), ‘Lisica’ (2010.) i ‘Daniil Ivanoviču, slobodan si’ (2011.). Njezin prvi profesionalni film, ‘Glad’ iz 2014. prikazan je na brojnim važnim svjetskim festivalima animiranog filma kao što su Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi, Međunarodni filmski festival animiranog filma u Londonu ili festival Tricky Women u Beču.

Animafest 2015 - Visual ; Ustupio Animafest
Animafest 2015 – Visual ; Ustupio Animafest

„Nama kao Animafestu Zagreb izuzetno je zadovoljstvo podržati i istaknuti hrvatske autore/icekoji pomalo preuzimaju svjetlo animacije i nastavljaju se na dostignuća autora Zagrebačke škole animiranog filma“, kazao je o Zlonogi umjetnički direktor Animafesta Zagreb, Daniel Šuljić.

Animafest Zagreb osnovan je 1972. godine, što ga čini drugim najstarijim europskim filmskim festivalom u potpunosti posvećenim animaciji. Već četiri desetljeća slovi za jednu odvodećih svjetskih manifestacija animiranog filma, a njegovo 25. izdanje, koje će se održati od9. do 14. lipnja 2015., prvi put spaja kratkometražno i dugometražno izdanje i predstavljaanimirane filmove svih dužina.

[izvor informacije Animafest]