12/03/2015

Drama SVINJE Tomislava Zajeca, u režiji, koreografiji, scenografiji i kostimografiji Damira Zlatara Freya i dramaturgiji Vesne Đikanović, izvest će se u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak 12. ožujka s početkom u 20 sati.  Ovo je ujedno i prvo gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je premijerno izvedena 28. veljače 2015. na Sceni Zvonimir Rogoz HNK u Varaždinu. U predstavi nastupaju Goran Guksić (Mala Ibru) i Matija Kezele (Ibru).

Svinje ; Ustupio ZPC
Svinje ; Ustupio ZPC

Predstava prikazuje idiličan seoski život dviju sestara na izoliranoj svinjogojskoj farmi. Starija je sestra potpuno posvećena svinjama i brizi za invalidnog oca kojeg za kaznu drži u šupi, dok mlađa provodi dane u traženju životne profesije koja bi joj pomogla u odlasku s farme u bolji život. Detaljnije o predstavi na LINKU.

Ulaznice je moguće rezervirati na: ulaznice@plesnicentar.info, a rezervirane ulaznice moraju se preuzeti u Zagrebačkom plesnom centru najkasnije 1 dan prije izvedbe, u srijedu 11. ožujka. Ulaznice je moguće kupiti u Zagrebačkom plesnom centru radnim danom od 10-18 sati ili sat vremena prije izvedbe. Cijena ulaznice je 40 kuna u pretprodaji (50 kn na dan izvedbe), a posebne popuste ostvaruju studenti, umirovljenici, polaznici edukativnog programa Zagrebačkog plesnog centra te članovi udruga UPUH, UPPU Puls, DOMINO i Kulturni pokaz.

[izvor informacije Zagrebački plesni centar]