Znanje predstavlja novi naslov odlične Joy Fielding. Biblioteka „Knjiga dostupna svima“ izdavačke kuće Znanje u ožujku donosi triler „Mrtva priroda“, te dugoočekivani nastavak fantastičnog ljubavnog serijala „Pali anđeli“. Uz roman ‘Mrtva priroda’ fantastične Joy Fielding, ljubavnu priču s elementima fantastike ‘Gnjev’ i džepna izdanja odličnih hit naslova ‘U visokom društvu’ Jana Guilloua i ‘Posljednji ples leptira’ Kristin Hannah, Znanje u ožujku u suizdavaštvu s VBZ-om donosi i triler ‘Kemija smrti’ Simona Becketta.

Kriminalistički spektakularan triler ‘Mrtva priroda’ odvest će čitatelja u šokantan svijet zločina preplavljen neočekivanim tajnama. Autorica Joy Fielding razvija dramu i napetost u sasvim realnim životnim okvirima. ‘Mrtva priroda’ majstorski je napisan triler koji će čitatelja držati u napetosti do posljednje stranice. Nakon velikog uspjeha prva tri nastavka serijala ‘Pali anđeli’, dolazi novi roman ovog spektakularnog serijala američke spisateljice J. R. Ward. Roman ‘Gnjev’ donosi prču o zgodnom mladiću Matthaisu koji pati od amnezije i novinarki Mels oko kojih se odvija žestoka borba između anđela i demona, a ulozi postaju njihova srca i duše. Fantastičan roman s elementima erotike oduševit će sve ljubitelje ovog žanra.

Naslovnica romana 'Mrtva priroda'
Naslovnica romana ‘Mrtva priroda’

Iz pera nagrađivane američke spisateljice romana ljubavno-obiteljske tematike Kristin Hannah, Znanje donosi još jednu potresnu priču o ljubavi, prijateljstvu i gubitku. Roman ‘Posljednji ples leptira’ sjajna je obiteljska drama u kojoj će sve čežnje, boli i nade ljudskog srca, čitatelj osjetiti kao vlastite. Ljubav i mržnja, strah i nada, gubitak i oprost – nitko ne opisuje osjećaje kao Kristin Hannah. U izdanju Znanja da sada su objavljeni njezini bestseleri ‘Zimski vrt’ i ‘Boje istine’. Roman ‘U visokom društvu’ poznatog švedskog književnika, novinara i scenarista Jana Guilloua, zastrašujući je i genijalan prikaz toga kako rat i nacionalizam rađaju mržnju i tjeskobu. Dok dvojica starije braće Lauritzen grade mostove i pruge te love divlju zvjerad, najmlađi brat – Sverre – bježi u Englesku sa svojim ljubavnikom plemićke krvi. Autor nam otkriva razne društvene veze i daje kritiku kolonijalizma i britanske više klase, te tako pruža čitatelju jednu sasvim drukčiju perspektivu. ‘U visokom društvu’ drugi je roman u seriji ‘Veliko stoljeće’.

U suizdavaštvu s nakladničkom kućom VBZ, Znanje u ožujskom kolu biblioteke Knjiga dostupna svima donosi triler ‘Kemija smrti’ odličnog Simona Becketta. Kemija smrti vrhunski je triler uvršten u uži izbor za CWA Duncan Lawrie Dagger nagradu, najvažniju svjetsku književnu nagradu za literaturu iz područja krimića, odnosno trilera. Novih pet naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici dostupni po cijeni već od 29,90 kuna u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska.

Više o naslovima:

Mrtva priroda (Still life, 2009.). Joy Fielding suvremena je kanadska autorica trilera od kojih su mnogi postali bestseleri New York Timesa. U svojim romanima koje odlikuju vrhunski napete fabule najčešće opisuje sasvim obične žene zatečene u krajnje neobičnim situacijama. Živi na relaciji Toronto – Palm Beach.
Casey Marshall sretna je mlada žena koja ima predivnog muža, odane prijateljice i uz to uspješno vodi vlastiti posao uređivanja interijera. No, njezin se savršen život prekida onog trena kada u gradskoj garaži na nju naleti auto jureći brzinom od 80 km/h. Od teških ozljeda Casey pada u komu. Cijelo je vrijeme svjesna svoje okolina, ali nije u stanju pomaknuti nijedan dio tijela i komunicirati. Leži u bolničkom krevetu i sluša što govore njezini posjetitelji koji ne znaju da ih ona čuje. Casey uskoro otkriva da ljudi koje poznaje nisu baš onakvi kakvima se predstavljaju i da njezina nesreća možda nije bila posve slučajna. Nastojeći se izvući iz stanja žive smrti ona polako u glavi raspliće klupko odvratnih laži.
Prijevod: Alica Bjeli Duduković
ISBN: 978-953-343-127-7
Cijena: 29,90 kn

Gnjev (Rapture, Fallen Angels IV, 2012). J. R. Ward autorica je bestselera No 1 New York Timesa megapopularnog vampirskog serijala ‘Bratstvo crnog bodeža’ koji među obožavateljima ima kultni status. Dobitnica je prestižne RITA nagrade u kategorije najbolje nadnaravne romanse, a za tu je nagradu i višestruko nominirana. ‘Osim Bratsva crnog bodeža’, u izdanju Znanja objavljene su i tri knjige iz serijala ‘Pali anđeli’: ‘Pohlepa’, ‘Požuda’ i ‘Zavist’.
Novinarka Mels Carmichael doživljava potpuni šok kad jedne večeri pod njezin automobil pred mjesnim grobljem podleti nepoznati mladić. Nakon nesreće, on pati od amnezije i ona mu ponudi svoju pomoć kako bi se dosjetio svoje prošlosti. Jedina stvar koje se on sjeća je ime Jima Herona na nadgrobnom spomeniku iznad mjesta na kojem se probudio, potpuno gol i pun rana i ožiljaka. Dok zajedno otkrivaju njegovu prošlost, Mels i Matthias otkrivaju i snažnu privlačnost i strast koja ih privlači, te shvaćaju da ništa nije potpuno mrtvo i zakopano u prošlosti. I dok se oko njih odvija žestoka borba između anđela i demona, a ulozi postaju njihova srca i duše, postoji li nešto na Nebu – ili u Paklu – što može spasiti njih oboje?
Prijevod: Ana Katana
ISBN: 978-953-343-121-5
Cijena: 29,90 kn

Posljednji ples leptira (Night Road, 2011.). Kristin Hannah nagrađivana je američka spisateljica romana ljubavno-obiteljske tematike. Toplina i neposrednost njezinih priča u kojima se čitatelji lako pronalaze te nenadmašno psihološko portretiranje likova donijeli su joj svjetski uspjeh i veliku popularnost kod čitatelja. U izdanju Znanja da sada su objavljeni njezini bestseleri ‘Zimski vrt’ i ‘Boje istine’.
Jude Farraday ima savršen život, kuću iz snova, muža koji je obožava i dvoje prekrasnih tinejdžera, blizance Zacha i Miju za koje bi učinila sve na svijetu. U strahu da bi nešto moglo poći po zlu, Jude ništa ne prepušta slučaju i budno pazi da joj djeca izbjegnu sve moguće opasnosti. Kada se u njihovu zajednicu doseli Lexi Baill, djevojka mračne prošlosti odrasla u udomiteljskim obiteljima, ubrzo postaje Mijina najbolja prijateljica. Zach i Lexi se zaljubljuju, i troje je mladih nerazdvojno. Jedne vruće ljetne noći Judeini najgori strahovi će se ostvariti, a jedna pogrešna odluka promijenit će njihove živote. U djeliću sekunde obitelj Farraday će se raspasti, a Lexi izgubiti sve…
Prijevod: Maja Opačić
ISBN: 978-953-343-124-6
Cijena: 29,90

U visokom društvu. (Dandy, 2012.). Jan Guillou (1944., Stockholm) ugledni je švedski književnik, novinar i scenarist koji je od 1971. do danas objavio četrdesetak romana i mnoštvo djela publicističke tematike. Preveden je na više od dvadeset jezika, a prema nekoliko romana (trilogija o templarskom ratniku Arnu, poluautobiografski roman Ondskan) snimljeni su filmovi. Dobitnik je mnoštva nagrada za svoj novinarski i spisateljski rad, između ostalog: Stora Journalistpriset (1984.), Bästa svenska kriminalroman (za najbolji švedski krimi-roman, 1988.), Årets författare (za švedskog pisca godine, 1998.), Årets bok (za knjigu godine – Kraljevstvo na kraju puta 2000.), a među novijima je Jan Myrdals stora pris – Leninpriset (za društveno angažiranu književnost Društva Jan Myrdal) koja mu je uručena u travnju 2014.
U ljeto 1901. dvojica mladih inženjera i džentlmena, vraćajući se sa studija u Dresdenu, stižu u veličanstveni dvorac usred grofovije Wiltshire u južnoj Engleskoj. Jedan je lord Albert, koji nakon očeve smrti treba preuzeti imanje kao i titulu 13. earla od Manninghama. Drugi je Sverre, najmlađi od braće Lauritzen, a njih dvojica odlučila su život provesti zajedno. Prošlo je mnogo godina otkada su Sverre i njegova braća Lauritz i Oscar odrastali u siromašnoj ribarskoj obitelji na obali Norveške. Njihova neuobičajena tehnička nadarenost, uz pomoć dobrotvornog društva iz Bergena, dovela ih je do najprestižnije onodobne inženjerske diplome – one Tehničkog fakulteta u Dresdenu. Lauritz se vratio u Norvešku, Oscar je pobjegao u Istočnu Afriku, a Sverre je sa svojim voljenim lordom završio u Engleskoj. Homoseksualni krugovi u Londonu još su potreseni progonom Oscara Wildea, a Sverre i Albert druže se s londonskim umjetnicima i boemima, među ostalim i sa slobodoumnom skupinom Bloomsbury. U takvom okružju, razvija se Sverreov slikarski talent… Nitko i ne sluti kakvi se tamni, olujni oblaci nadvijaju nad Europom. Albertov i Sverreov nevini svijet ljepote i umjetnosti ubrzo će se pretvoriti u živi pakao.
Prijevod: Sara Profeta
ISBN: 978-953-343-113-0
Cijena: 29, 90

Kemija smrti (The Chemistry of Death, 2007.). Simon Beckett britanski je novinar i pisac, koji se proslavio svojim serijalom krimića o forenzičkom antropologu Davidu Hunteru. Na hrvatski su mu prevedeni romani “Kemija smrti” i “Zapisano u kostima”.
Bivši forenzički stručnjak dr. David Hunter odlučuje se, nakon obiteljske tragedije, odreći briljantne karijere te se posvetiti izvornom pozivu radeći kao liječnik opće prakse u seocu na rubu močvare i kolektivnog pamćenja. Živeći mirnim životom ondje provodi tri godine, sve dok serija neobično okrutnih i bizarnih ubojstava ne uzdrma mirnu, repetitivnu svakodnevnicu. Lokalna policija je zbunjena i dezorijentirana, dok sasvim slučajno glavešine ne saznaju da pred nosom imaju jednog od vodećih svjetskih forenzičkih stručnjaka. Dr. Hunter, pomalo neočekivano, odlučuje prihvatiti zadatak…
Cijena: 29,90 kn

[izvor informacije Znanje]