Animafest Zagreb 2015 objavljuje otvoreni poziv Animation goes MSU! te raspisuje prijave za Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner II 2015

– Otvoreni poziv za site-specific animirane radove za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti traje do 22. ožujka 2015.
– Prijave za Međunarodni znanstveni skup traju do 1. ožujka, a svi filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije

Animafest Zagreb 2015 poziva sve zainteresirane da prijave svoje site-specific animirane radove za medijsku fasadu MSU-a te svjetske povjesničare, teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da sudjeluju na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner II 2015.

Plakat ; Ustupio Animafest
Plakat ; Ustupio Animafest

Kao nastavak uspješne suradnje započete 2012., Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti objavljuje otvoreni poziv Animation goes MSU! za trokanalne site-specific animirane radove u trajanju do 10 minuta koji će se prikazati na medijskoj fasadi MSU-a. Odabrani radovi prikazivat će se na medijskoj fasadi od 26. svibnja do 14. lipnja 2015. u sklopu Festivala. Prijave radova traju do 22. ožujka 2015.

S ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene između autora i znanstvenika, drugi Međunarodni znanstveni skup ‘Animafest Scanner II 2015’ održat će se 10. i 11. lipnja 2015., a međunarodni filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije. Ovogodišnji glavni govornik bit će Giannalberto Bendazzi, slavni filmski teoretičar, kritičar i profesor, ujedno i prvi dobitnik Animafestove nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije. Prijave za sudjelovanje traju do 1. ožujka 2015.

Animafest Scanner II 2015 organizira se u suradnji s ASIFA-om Austrije, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, AG Animation Društva za medijske studije (GfM), Odsjeka za kazalište, film i medije Sveučilišta u Beču te Sveučilišta Webster iz Beča.

25. svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se od 9. do 14. lipnja 2015. u Zagrebu, prvi put integrirajući kratkometražno i dugometražno izdanje i predstavljajući animirane filmove svih dužina.

Prijave filmova za natjecateljski dio programa otvorene su do 1. veljače 2015., a na poziv se mogu prijaviti kratkometražni animirani filmovi nastali nakon 1. siječnja 2014. godine i dugometražni animirani filmovi nastali nakon 1. siječnja 2013. godine prema uvjetima iz Pravilnika.

***

Animation Goes MSU!
Uvjeti i pravila natječaja:
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/animafest.production/documents/files/392-animation_goes_msu__prijave_radova.pdf
Prijavnica:
https://docs.google.com/forms/d/1rH_96LOnt0cfdl1YzfyT0KTodK5aq0sH3RCyo9rBhRE/viewform?usp=send_form

Animafest Scanner II 2015
Uvjeti i pravila natječaja:
http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/animafest.production/documents/files/393-animafest_scanner_ii_2015_call_for_papers.pdf
Prijavnica:
https://docs.google.com/forms/d/1i8PNLvJiVrO8MmDuHp2UaBcmLHu9Hx_iuwGbpzKEIac/viewform?usp=send_form

***

Preuzimanje press-materijala (putem BOX-a ili press-direktorija):
https://app.box.com/s/ufyhcbtcr3swmdvcvgll
http://www.animafest.hr/hr/2015/press/media

Više informacija:
http://www.animafest.hr

www.facebook.com/AnimafestZagreb
https://twitter.com/Animafest_Zg
www.youtube.com/user/AnimafestZagreb

[izvor informacije Animafest]