Kratki film o problematičnom odnosu sina i oca koji je u zatvoru,u službenom će programu ovogodišnjeg Berlinalea imati svjetsku premijeru.

‘Piknik’ govori o 15-godišnjem Emiru koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet svome ocu koji izdržava zatvorsku kaznu na Igmanu, međutim, zbog prometne gužve oni kasne.

Piknik ; Ustupio Sekvenca
Piknik ; Ustupio Sekvenca

Film se od tisuća prijavljenih našao među njih 65 iz 35 zemalja koji će se prikazivati na ovom prestižnom festivalu kao dio natjecateljskog programa Generation 14 plus. Ovaj program namijenjen je mlađoj publici te donosi filmove koji tematiziraju probleme mladih, a nakon ‘Žutog Mjeseca’ Zvonimira Jurića, drugi je domaći kratki film ikada predstavljen na Berlinaleu.

Film je snimljen u produkciji kuće Sekvenca, a sufinanciran je od strane South East Europe Cinema Network i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, produkciju Luka Venturin i Jure Pavlović, scenarij Džejna Avdić i Jure Pavlović, kameru Almmir Fakić, montažu Dragan Von Petrovic, zvuk Marko Grgić i Vladimir Božić, a glavne uloge tumače Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić.

Od 5. do 15. veljače ove godine, u Berlinu će Zlatnog medvjeda za nova filmska ostvarenja priželjkivati i slavni TerrenceMallick, Werner Herzog, Jafar Panahi,Andreas Dresen,temnogih drugi.

[izvor informacije Sekvenca]