Daniel Polansky
Poljubac oštrice – Grad sjena

Originalni naslov: The Straight Razor Cure
2011
Prijevod: Jana Merlin
Broj stranica: 338
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: travanj 2013.
Uvez: Meki
ISBN 978-953-324-602-4
Mjere proizvoda: 150×228 mm
Izdavač: Znanje

Pročitajte prvo poglavlje!

Naslovnica romana 'Poljubac oštrice – Grad sjena'
Naslovnica romana ‘Poljubac oštrice – Grad sjena’

Među zabačenim ulicama i napuštenim kućama koji leže u sjeni Rigusa, najljepšeg grada Kraljevine, nalazi se Grad sjena. To je grad moćnih dilera narkotika, siromašnih radnika, siročadi u odrpanoj i prljavoj odjeći, hladne i okrutne aristokracije i opasnih agenata koji kontroliraju svaki ugao.

Warden je bivši agent i vojnik, zaboravljeni ratni heroj i diler narkotika koji je u svom životu vidio najgore stvari koje čovjek može zamisliti. Međutim, kada u uličici pronađe izmučeno i zlostavljano tijelo nestale djevojčice, njegov život će se iznenada promijeniti. Počinje slijediti trag koji je otkrio na njenom tijelu i ubrzo pronalazi krivca, koji je kažnjen za svoj grijeh. No, nedugo nakon toga, nestaje još jedna djevojčica…

S umom britkim poput oštrice i starim, ali još uvijek utjecajnim prijateljima u gradu, Warden započinje svoju istragu ovih zločina i pritom otkriva da je krivac za umorstva sakriven u tajnovitoj prošlosti grada, među najvišim krugovima građana, a čak se približava i njemu… Oštar, mračan i opako krvav roman.

[izvor informacije Znanje]