Gospodar vjenčanja
The Wedding Ringer (2015.)
Redatelj: Jeremy Garelick
Glumci: Kevin Hart, Josh Gad, Kaley Cuoco-Sweeting
Žanr: komedija
Trajanje: 101 minuta
Država: SAD

Gospodar vjenčanja - Poster ; Ustupio CF
Gospodar vjenčanja – Poster ; Ustupio CF

Sadržaj:
Doug Harris (Josh Gad) simpatičan je, ali društveno asocijalan mladoženja s velikim problemom: njegov dan vjenčanja opasno se približava, a on još uvijek nema kuma. Uz nešto malo manje od dva tjedna koliko mu je preostalo do ženidbe s djevojkom njegovih snova (Kaley Cuoco-Sweeting), Doug potraži pomoć Jimmyja Callahana (Kevin Hart) vlasnika i Predsjednika Uprave tvrtke „Kum d.o.o.“ – kompanije koja osigurava lažne kumove za vjenčanja mladoženjama kojima su isti potrebni. Ono što slijedi je nevjerojatna humoristična šarada dok njih dvojica pokušavaju uspjeti u svojoj prevari, ali i činjenica da se između dvojice do jučer nespojivih tipova rađa pravo prijateljstvo… Hit komedija na tragu ‘Mamurluka’. Film za sve generacije gledatelja. U glavnim ulogama Kevin Hart i super seksi Kaley Cuoco-Sweeting (Penny iz serije „Teorija velikog praska“).

Gospodar vjenčanja – Movie Site
The Wedding Ringer – IMDb

Timbuktu
Timbuktu (2014.)
Redatelj: Abderrahmane Sissako
Glumci: Ibrahim Ahmed, Toulou Kiki, Abel Jafri, Fatoumata Diawara
Žanr: drama
Trajanje: 97 minuta
Država: Mauritanija

Sadržaj:
Nedaleko od legendama obavijenog Timbuktua, sada pod upravom vjerskih fundamentalista, Kidane živi miroljubivo sa svojom ženom Satimom, kćerkom Toyom i Issanom, njihovim dvanaestogodišnjim pastirom. U gradu mještani pate, nemoćni pred režimom terora koji su im nametnuli džihadista, odlučni da strogo kontroliraju sve aspekte života. Zabranjeni su muzika, smijeh, cigarete, čak i nogomet. Žene su postale sjenke, ali se opiru sa dostojanstvom. Svaki dan, novi prijeki islamistički sud izriče drakonske i apsurdne kazne. Kidane i njegova porodica su, naizgled, pošteđeni kaosa koji hara Timbuktuom. Ali njihova sudbina se stubokom mijenja kada Kidane slučajno ubija Amadoua, ribara koji je zaklao njegovu voljenu kravu, GPS. Kidane je primoran da se suoči sa novim zakonima stranih okupatora.

Nagrade i festivali:
Cannes Film Festival 2014. – nagrada François Chalais, nagrada ekumenskog žirija, Zlatna palma za najbolji film (nominacija)
Jerusalem Film Festival 2014. – In Spirit for Freedom nagrada

Timbuktu – Movie Site
Timbuktu – IMDb

Gospođica Julija
Miss Julie (2014.)
Redatelj: Liv Ullmann
Glumci: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton
Žanr: drama, povijesni
Trajanje: 129 minuta
Država: Norveška, Velika Britanija, Kanada, SAD, Francuska, Irska

Sadržaj:
Britanska plemkinja Julie (Jessica Chastain) na zabavi svoga oca spetlja se sa slugom Jeanom (Colin Farrell). Njihova veza nema budućnosti zbog klasnih razlika koje su krajem 19. stoljeća nepremostive. Osim toga, on je zaručen za kuharicu Kathleen (Samatha Morton)… Ekranizacija klasika Augusta Strindberga u režiji Liv Ullman!

Gospođica Julija – www.rogerebert.com
Miss Julie – IMDb

Ekipa za 6
Big Hero 6 (2014.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Don Hall, Chris Williams (II)
Glumci: T.J. Miller, Jamie Chung, Maya Rudolph
Žanr: animirani, avantura
Trajanje: 102 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Inspiriran Marvelovim istoimenim stripom i ispunjen emocijama i humorom koji se očekuje od Walt Disney studija, u kina stiže animirani film „Ekipa za 6“! Disney i Marvel pokrenuli su kreativnu sinergiju u animiranoj pustolovini Big Hero 6 (Ekipa za 6) gdje se isprepliću Disneyev humor, ljubaznost i emocije s Marvelovim super junacima.

Ekipa za 6 – Movie Site
Big Hero 6 – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTubeIMDb]