Aleksandar Žiljak
Poseidonia

Originalni naslov: Poseidonia
2014
Broj stranica: 320
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: rujan, 2014
Uvez: Tvrdi
ISBN 978-953-252-162-7
Mjere proizvoda: 140×200 mm
Izdavač: Zagrebačka naklada

Naslovnica romana 'Poseidonia'
Naslovnica romana ‘Poseidonia’

Kraj 19. stoljeća … Evropa živi u višedesetljetnom miru i uživa nebrojene blagodati napretka svekolike znanosti i tehnike. Ali, nad spokojnim se Starim kontinentom nadvila mračna prijetnja!

Irena Orlertz i Belinda Meredith ljupke su mlade dame što naprosto obožavaju nakit, posebno tuđi. A kada ih veseli lopovski život i protiv njihove volje odvede na Posidoniu, tajanstvenu lađu u vlasništvu amerikanskoga bogataša, dvije će ljepotice morati iskoristiti svu svoju odvažnost, snalažljivost i čari da prežive i zaustave strašnu zavjeru. Jer, u čeličnim njedrima Poseidonie, u neviđenoj raskoši i razvratu, okružene okrutnim zločincima i nezamislivim oružjem, i najmanja nepažljivo izgovorena riječ znači strahovitu smrt! A mir u svijetu i napredak cijelog čovječanstva ovisi o tome tko će konačno zagospodariti brodom od koga zastaje dah.

Od Njemačkog Carstva do raskošnog Monte Carla, od maglovitog Londona do sparne južnoazijske prašume, od veselog Pariza do burovitog južnog Atlantika, u prvome hrvatskome steampunk romanu iz pera Aleksandra Žiljka, uzbuđenja ne prestaju ni na trenutak!

Jer, sudbina ljudskoga roda zacrtat će pramac Poseidonie!

[izvor informacije Zagrebačka naklada]