Na danas održanoj 55. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, donesene su odluke o listi prioriteta i raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji poticanja filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom (rok 31. listopad), te prema Javnom pozivu za komplementarne djelatnosti, za programe međunarodne suradnje (rok 14. studeni). 

HAVC logo
HAVC logo

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 35. sjednica održana jučer, 13. siječnja 2015. godine.

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 55. sjednici odlučivalo je u sastavu: Vera Robić-Škarica, Tatjana Lacko, Olinka Vištica, Daniel Kušan, Silvestar Kolbas, Hrvoje Krstulović, Dino Paškov, Damir Vujinović i Tonko Weissmann, dok su jučer na 35. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Sanja Ravlić, Mima Simić, Slaven Zečević, Juraj Lerotić, Tomislav Mršić i Igor Prassel.

Na poziv za poticanje filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom ukupno je pristiglo 19 prijava, a sredstva su dobila tri projekta, te im je ukupno dodijeljeno 1.350.000,00 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.

Na sjednici su odobrena i sredstva po Javnom pozivu za komplementarne djelatnosti – programe međunarodne suradnje (rok 14. studenog), a popis odobrenih prijava možete pronaći u prilogu ili na ovoj poveznici.

Također, vijeće je na današnjoj sjednici donijelo odluku o raspisivanju Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategorijama: poticanja proizvodnje audiovizualnih djela, poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova, poticanja filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom, kao i odluku o raspisivanju  Javnog poziva za poticanje komplementarnih djelatnosti, za programe međunarodne suradnje za 2015. godinu.

Rezultati filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom, rok 31.10.
Rezultati programi međunarodne suradnje, rok 14.11.

[izvor informacije HAVC]