U šumi
Into the Woods (2014.)
Redatelj: Rob Marshall
Glumci: Johnny Depp, Emily Blunt, Meryl Streep, Chris Pine, Anna Kendrick
Žanr: fantasy, komedija
Trajanje: 124 minuta
Država: SAD

U šumi - Poster ; Ustupio 2i Film
U šumi – Poster ; Ustupio 2i Film

Sadržaj:
Radnja je smještena u alternativnom svijetu braće Grimm. Film isprepliće radnje iz nekoliko bajki braće Grimm i prati ih kako bi istražio posljedice želja različitih likova iz priča. Glavni likovi uzeti su iz “Crvenkapice”, “Zlatokose”, “Pepeljuge” i nekoliko drugih.

U šumi – Movie Site
Into the Woods – IMDb

96 sati: U bijegu
Taken 3 (2014.)
Redatelj: Olivier Megaton
Glumci: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace, Forest Whitaker
Žanr: Akcija, kriminalistički, triler
Trajanje: 109 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Miroljubivi obiteljski čovjek Bryan Mills (bivši agent zanimljive i bogate prošlosti) ne bježi više od najgorih zlikovaca današnjice, nego od ujedinjenih policijskih snaga Los Angelesa, CIA-je i FBI-ja. Njih će regrutirati Franck Dotzler (Forest Whitaker) nakon što Mills (Liam Neeson) pobjegne tijekom uhićenja običnim murjacima. Naime, Bryanu je netko namjestio ubojstvo bivše supruge (Famke Jansen), a u opasnosti će se naći i njegova kćer Kim (Maggie Grace) koja je sada uspješna studentica sveučilišta UCLA. Vrhunska akcija, napetost i nevjerojatni obrati jamče i ovoga puta režija Oliviera Megatona, scenarij kojeg potpisuju autori franšize – legendarni Luc Besson i Robert Mark Kamen te, naravno, neponovljivi – Liam Neeson!

96 sati: U bijegu – Movie Site
Taken 3 – IMDb

Djeca tranzicije
Djeca tranzicije (2014.)
Redatelj: Matija Vukšić
Glumci:
Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 81 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
‘Djeca tranzicije’ film je koji prati odrastanje Davida, Natalije, Lane i Marte. Nakon izvrsnog nastupa pred skautima nogometnog kluba Barcelona, 8-godišnji David, kojeg su mediji prozvali Messijem iz Slavonskog Broda, nestrpljivo očekuje pozivnicu za La Masiju. Oko tog nepostojećeg komada papira izgrađeni su snovi o budućnosti Davida, ali i cijele njegove peteročlane obitelji. Jedanaestogodišnja Natalija dolazi iz skromog okruženja, ne posjeduje smartphone i druge pomodne stvari pa ju kolege u razredu maltretiraju i primorana je promijeniti školu. Šestogodišnja Lana provodi dane presvlačeći se, šminkajući, plešući i igrajući igrice na mobitelu. Petnaestogodišnjoj Marti tinejdžersko doba ispunjeno vršnjačkim nasiljem u školi i na društvenim mrežama postalo je neizdrživo… Kako izgledaju sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje i jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost? Ovo je film o okruženju koje stvaramo za zajedničku budućnost.

Nagrade i festivali:
Motovun Film Festival 2014. – Glavni program
Sarajevo Film Festival 2014 – Natjecateljski program dokumentarnog filma

Djeca tranzicije – Movie Site
Djeca tranzicije – IMDb

Karta do zvijezda
Maps to the Stars (2014.)
Redatelj: David Cronenberg
Glumci: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson
Žanr: Drama
Trajanje: 111 minuta
Država: Kanada, SAD, Njemačka, Francuska

Sadržaj:
Obitelj Weiss je arhetipska holivudska dinastija: otac Stafford je personalni guru i trener slavnih koji je bogatstvo stekao na svojim self help priručnicima; majka Christina uglavnom brine o karijeri njihova 13-godišnjeg sina Benjija, inače glumačke zvijezde. Jedan od Staffordovih klijenata je i Havana, glumica koja sanja snimiti remake filma u kojem je glumila njezina majka još davnih 60-ih. Benji se podvrgava programu odvikavanja od opojnih sredstava, a njegova sestra Agatha – koja je nedavno puštena iz sanatorija – vraća se u grad i tamo se sprijatelji sa Jeromeom koji, naravno, želi postati glumac.

Nagrade i festivali:
Golden Globes 2015 – nominacija za najbolju glumicu (Julianne Moore)
Cannes Film Festival 2014 – nagrada za najbolju glumicu (Julianne Moore), nominacija za Zlatnu palmu

Karta do zvijezda – Movie Site
Maps to the Stars – IMDb

Nesalomljivi
Unbroken (2014.)
Redatelj: Angelina Jolie
Glumci: Jack OConnell, Finn Wittrock, Domnhall Glesson
Žanr: akcija, biografska drama, sportski
Trajanje: 137 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
‘Nesalomljivi’ je biografska drama o iznimnom sportašu i heroju Louisu Zamperiniju koji je tijekom Drugog svjetskog rata preživio pad aviona zajedno s dvojicom kolega zrakoplovaca te proveo 47 dana u Tihom oceanu nakon čega ih je pronašla japanska ratna mornarica i odvela u zarobljenički kamp. Ova istinita priča o nesalomljivosti ljudskoga duha temeljena je na istoimenom svjetskom bestselleru Laure Hillenbrand. Nevjerojatna životna priča olimpijca Louisa Zamperinija u režiji Angeline Jolie!

Nesalomljivi – Movie Site
Unbroken – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTubeIMDb]