Djedica iza rešetaka
Get Santa

Žanr Komedija, Dječji, Obiteljski, Fantazija
Trajanje 102 min.
Zemlja VB
Redatelj Christopher Smith
Uloge Warwick Davis, Stephen Graham, Jim Broadbent

Djedica iza rešetaka ; Ustupio DF
Djedica iza rešetaka ; Ustupio DF

Urnebesna blagdanska crna komedija koja starta od premise da je Djed Mraz ( cijenjeni britanski glumac Jim Broadbent) u bijegu pred policijom i ne bi spasili Božić jednaobitelj odbjeglog djedicu ugosti u svojoj garaži.

„Djeca nisu dugo djeca. Zato se svaki Božić mora iskoristiti.“
Santa Claus (Jim Broadbent)

SINOPSIS
Djed Mraz je razbio svoje saonice i u bijegu je pred policijom. Jedan će otac i sin odlučiti spasiti Božić i starog djedicu koji će se smjestiti ni više ni manje nego u njihovoj garaži. Ima li spasa za najtopliji praznik u godini i hoće li djedica završiti iza rešetaka?

O FILMU
Počelo je kao što počinju sve dobre ideje, u pubu uz pokoje pivo. Britanski redatelj Chirstopher Smith poznat po svojim hororima došao je na ideju snimiti film o Djedu Mrazu jer je i sam otac malog djeteta.

„Mislio sam što mogu snimiti da bude zabavno i da nas vrati u eru ranog Spielberga i njegovih zabavnih filmova? Želio sam snimiti fantaziju ali s porukom, pa sam došao na ideju što bi bilo da jedan tip izađe iz zatvora i dobije priliku spasiti Djedicu i zbližiti se tako sa svojim sinom a u isto vrijeme spasiti Božić. „ kaže redatelj.

„Željeli smo snimiti film koji podjednako mogu gledati i odrasli i djeca. Djedica iza rešetaka je topao božićni film koji vas tjera da se osjećate dobro a koji vas usput i
nasmijava..“, kažu iz produkcije.

Djedica iza rešetaka – Movie Site
Get Santa – IMDb

[izvor informacije Discovery Film]