POSEBAN GLAZBENI DOŽIVLJAJ U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT
Božićni koncert Antiphonusa preliven šansonom, madrigalom i dobrim vinom

Sve ljubitelje kvalitetne klasične glazbe prelivene osebujnim nastupom i notom nečeg drukčijeg, očekuje božićni koncert tako mladog, a tako uspješnog ansambla Antiphonus, koji će se održati u nedjelju 14. prosinca u 20 sati u atmosferičnom Muzeju za umjetnost i obrt.

Antiphonus glazbenici ; Ustupila IC
Antiphonus glazbenici ; Ustupila IC

Pod svečanim svodom jednog od najljepših zagrebačkih muzeja, pitko i intrigantno višeglasje, u predbožićnom će duhu, uroniti u svijetove majstora od nota – Binchoisa, Dufaya i Da Bologne – i tako oslikati početke svjetovne višeglasne vokalne glazbe. Uslijedit će i ‘glazbeni ples’ sa starim znancem Monteverdijem, zatim suočenje s našim aktualnim trenutkom kroz Nonsense madrigals Ligetija te intermezza na tereminu posebne gošće večeri – Carolyne Eyck.

Glazbena će diva svirati na primordijalnom sintesajzeru, pokretima ruku bez dodira s instrumentom, koristeći elektromagnetske silnice, zvučnom junaku špice serijala Doctor Who i bezbrojnih drugih SF filmova, izumu rusko-njemačko-hugenotskog znanstvenika Leona Theremina, koji je svoj glavni obol domovini pružio u vidu špijunskih strojeva.

Kako i priliči trećoj adventskoj nedjelji, za kraj će se zapaliti i treća svijeća, i to uz čašu vina i ugodno druženje s maestrom Fačinijem i svim članovima ansambla Antiphonus.

Ulaznice se mogu kupiti prije koncerta, a svim se studentima, učenicima i umirovljenicima odobrava popust.

[izvor informacije IC]