DORF U GOSTIMA – Bar POTEPUH, Zagreb 27-28.9.2014.

Ovogodišnje zagrebačko DORF predstavljanje organizirano je u Potepuh Baru, iznad tržnice Dolac za vikend 27.-28. rujna. Tako će zagrebačka publika imati priliku pogledati dva filma iz programa DORF 2014 – „Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj“, slovenskog autora Janeza Burgera za koji je dobio posebno priznanje DORF žirija, te „Every Everything – Glazba, život i vremena Grant Harta“ američkog autora Gormana Becharda.

DORF u gostima u Potepuh Baru ; Ustupila IC

DORF u gostima u Potepuh Baru ; Ustupila IC

Osim projekcija filmova, organiziran je i perforirani koncert Marka Brecelja, kultnog slovenskog underground kantautora, odmah nakon subotnje projekcije filma. Dan poslije, kao uvod u film o legendarnom autoru Grant Hartu (ex-Husker Du, Nova Mob…) mladi koprivnički glazbenik Ivan Grobenski (Lolita) odsvirat će kratki akustični set, a poslije projekcije organizirana je slušaonica.

U okviru programa posjetitelji će moći u Potepuh Baru pogledati izložbu fotografija mladog  fotografa s mariborskom adresom Saše Huzjaka, pod nazivom „Best of – live!“.

Početak projekcija je od 20:30, a otvaranje izložbe je zakazano u 19:30 sati.

Premijerno predstavljanje festivala DORF u baru Potepuh organizirano je u suradnji Udruge ljubitelja filma RARE, Potepuh Bara i udruge Pikula.

Cjelokupni je program za sve besplatan, a ulaz slobodan.

PROGRAM INFO *** DORF U GOSTIMA: POTEPUH ***

27/9 (subota)
19:30
Otvaranje izložbe koncertnih fotografija Saše Huzjaka
Nagrađivani hrvatski fotograf sa mariborskom adresom izlaže u baru Potepuh svoje cool koncertne fotografije, snimljene proteklih godina na raznim festivalima i zanimljivim koncertima. Sašine fotografije ukrasile su brojne omote albuma, naslovnice knjiga, objavljene su u cijenjenim međunarodnim magazinima, nekima je poznat i kao suradnik portala Terapija.net a mi smo organizirali izložbu njegovih fotografija nazvanu “Best of – live!” koja će biti postavljena do 30.10.
20:30
Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj/PRILETNI PARAZIT ALI KDO JE MARKO BRECELJ
R: Janez Burger (Slovenija)
P:RTV Slovenija (2013)
T:82′
Kako označiti Marka Brecelja? Autor ovog filma nudi odgovor da je Marko pjesnik. Života. Enivej, legendarni underground genijalac, koji već 40ak godina (Buldožer, pa solo, pa Meki terorizam…) uporno i tvrdoglavo stoji kao predvodnik u borbi za Zdravi Razum i kojeg obožavamo napokon u davno zasluženom dokumentarcu na velikom je ekranu. Dobitnik specijalne pohvale žirija na DORF 2014.
22:30
Marko Brecelj nastupa uživo
Poslije projekcije filma, Marko Brecelj prokomentirati će film i nastupiti uživo. Nemojte propustiti performirani koncert legendarnog slovenskog underground kantautora, koji nam poklanja nastup u centru grada.

28/9 (nedjelja)
20:30
Ivan Grobenski, akustični set
Mladi član sjajne koprivničke indie pop/rock atrakcije Lolita pridružiti će nam se svojim akustičnim setom obrada iz repertoara Grant Harta i tako najaviti film.
EVERY EVERYTHING – Glazba, život i vremena Grant Harta
R: Gorman Bechard (SAD)
P:What were we thinking (2013)
T:90′
Dokumentarni film kakav Grant zaslužuje, koji zadovoljava najstrože fanove njegove impresivne glazbene biografije. Ako vam imena bandova Husker Du, Nova Mob ne govore puno…hm, pitajte malo starije i otkrijte najvažniji američki band indie/gitarskog vremena 80-ih. Grant Hart je imao impresivnu glazbenu prošlost, a prošlogodišnji sjajni album Argument potvrđuje da ima još puno toga za reći. Hrvatska premijera filma bila je u ožujku u Vinkovcima, a ovom projekcijom najavljujemo i skorašnji koncert Grant Harta u Zagrebu, na turneji koju prate ESC Life

www.everyeverything.com

+DORF Slušaonica
Nakon projekcije filma kuliramo uz playlistu složenu od hitova iz repertoara Husker Du, Pixies, Sonic Youth, Fugazi, Lemonheads i ostalih šampiona tog uzbudljivog gitarskog vremena.

Ulaz na sve programe je slobodan.

[izvor informacije IC]