4. po redu POOL FILM FESTIVAL održat će se 12. i 13. 09. 2014. godine u Ivanić-Gradu u prostoru kina i nikad dovršenom gradskom bazenu u organizaciji Udruge Filmski klub Ivanić-Grad a pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i TZ Ivanić-Grada. Nakon prva tri izdanja festivala od 2005. do 2007. godine uslijedila je stanka da bi ove godine festival bio ponovo pokrenut na veliko zadovoljstvo organizatora i ivanićgradske publike te gostiju. Tijekom proljetnih mjeseci održane su 4 projekcije za zagrijavanje pa je publika imala prilike vidjeti filmove domaće produkcije kao što su Kauboji, Gangster te voli, Vis-A-Vis i Damir Avdić – pravi čovjek za kapitalizam te prisustovati koncertu sve popularnijeg rock sastava Punčke koji se pomalo neočekivano odvijao na krovu najviše zgrade u Ivanić-Gradu.

Pool Film Festival 2014 ; Ustupio PFF
Pool Film Festival 2014 ; Ustupio PFF

U glavnom programu festivala 12. i 13. rujna publika će imati prilike pogledati osam odabranih naslova lanjske i ovogodišnje produkcije pa tako izdvajamo hrvatski igrani film BROJ 55 koji je na ovogodišnjoj Puli osvojio pregršt Zlatnih arena i naš festival je jedan od prvih na kojemu će se ovaj film prikazati nakon spomenute Pule. Osim navedenog filma još će biti prikazani srpski igrani film S/kidanje, zatim nagrađivani hrvatski dokumentarac Autofokus te nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova kao što su ruski Sutra, češko-slovačka koprodukcija Baršunasti teroristi, britanski Duh 45-te i njemački Više od meda. Osim dokumentarnih i dugometražnih igranih filmova još ćemo imati priliku vidjeti i njemačko-hrvatski kratki igrani film Kokoška. Svi navedeni naslovi u svom dosadašnjem filmskom životu osvojili su preko četrdesetak nagrada na mnogim uglednim svjetskim festivalima što je svakako garancija da su odabrani filmovi vrhunska filmska ostvarenja producirana u protekle dvije godine.

U glazbenom djelu programa nastupit će naši stari znanci Let 3 i Cinkuši a svoje DJ vještine pokazat će Lutajući DJ Zdena. Dnevno projekcije započinju u 16 sati u kino dvorani dok večernja događanja startaju u 20 sati na bazenu unutar sportskog parka Zelenjak.

Mnoštvo filmova, glazbe i zabave očekuje Vas na 4. Pool film festu u Ivanić-Gradu, 12. i 13.09.2014. a za ulaz vam je dovoljna samo dobra volja jer je na sva događanja ulaz besplatan što je danas gotovo pa prava rijetkost.

Više detalja potražite na facebook stranici PoolFilmFestival.

[izvor informacije Pool Film Festival]