Philippa Gregory
Princeza i kraljica

Originalni naslov: The Constant Princes
2005
Prijevod: Mirjana Valent
Broj stranica: 458
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: srpanj, 2014
Uvez: Meki
ISBN 978-953-343-018-8
Mjere proizvoda: 123×190 mm
Biblioteka: Knjiga dostupna svima
Cijena: 29,00 kuna
Izdavač: Znanje

Pročitajte prvo poglavlje!

Naslovnica knjige 'Princeza i kraljica'
Naslovnica knjige ‘Princeza i kraljica’

Još kao trogodišnju djevojčicu Katarinu Aragonsku zaručili su s princem Arturom, sinom i nasljednikom engleskog kralja Henrika VII. Katarinu odgajaju da jednoga dana postane princeza od Walesa i ona dobro zna da joj je sudbina namijenila vladati tom dalekom, vlažnom i hladnom zemljom.

Njezina odlučnost dolazi na kušnju kad je već na samom dolasku budući svekar dočeka s velikom uvredom; Artur je još nezreo mladić; hrana je čudna, a običaji grubi. Ona se polako privikava na dvor prvoga kralja Tudora i život joj, kao Arturovoj supruzi, postaje sve podnošljiviji. Potpuno neočekivano, u tom dogovorenom braku razvija se nježna i strastvena ljubav. Ali kad joj suprug, pametan i učen mladić, umre, prepuštena je sama sebi da se izbori za vlastitu budućnost: kako da sad postane kraljica i utemelji dinastiju?

Philippa Gregory, ugledna britanska povjesničarka i spisateljica, autorica najprodavanijih knjiga prema New York Timesu. Njezino zanimanje za intrigantno razdoblje dinastije Tudor urodilo je nizom uspješnica, a prema bestseleru Druga sestra Boleyn snimljeni su TV serija za BBC i film. Sada u nizu romana pod zajedničkim imenom Rat rođaka piše o obitelji koja je prethodila Tudorima – slavnoj obitelji Plantagenet. Philippina druga strast je dobrotvorna udruga Vrtovi za Gambiju (Gardens for the Gambia) koja prikuplja novčana sredstva za pomoć toj siromašnoj afričkoj zemlji. S obitelji živi na maloj farmi u Yorkshireu.

[izvor informacije Znanje]