Pala prva klapa za ‘Full Contact’, novi film cijenjenog nizozemskog redatelja Davida Verbeeka

Zagreb, 24. travnja – Danas na Pagu sa snimanjem počinjeFull Contact, novi film cijenjenog nizozemskog redatelja Davida Verbeeka u produkciji tvrtke Lemming Film. Glavne uloge tumače francuske filmske zvijezde Gregoire Colin, Slimane Dazi i Lizzie Brocheré, a za snimanje u Hrvatskoj zadužena je Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom.

Full Contact je psihološki triler smješten u svijet modernog ratovanja. Glavni lik mu je Ivan, navigator američkog drona (bespilotne letjelice) koji iz baze u Nevadi, nedaleko od Las Vegasa, cilja baze u Afganistanu i Pakistanu, prostorno i osjećajima dislociran od svojih meta. Ivana iz kolotečine izbacuje tragičan događaj: ispostavlja se da je teroristički kamp koji je razorio zapravo škola, što u njemu izazove lavinu krivnje te suočavanje sa svojim dosadašnjim žrtvama.

David Verbeek ; Ustupio HAVC
David Verbeek ; Ustupio HAVC

David Verbeek jedan je od najagilnijih nezavisnih europskih redatelja poznat po svojim mikrobudžetskim projektima. Njegov debitantski film BEAT (2005), snimljen za svega 500 eura, uvršten je u natjecateljski program prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, dok je njegov treći dugometražni film R U There (2010) bio prikazan u Cannesu u programu Un Certain Regard. Full Contact njegovo je šesto dugometražno ostvarenje. Razvijano je na nekoliko važnih međunarodnih koprodukcijskih foruma, između ostalih i u okviru Cinefondation L’Ateliera u Cannesu 2011. godine. Iza projekta stoji Lemming Film, jedna od vodećih nizozemskih produkcijskih kuća, te producentica Leontine Petit, čija filmografija broji i filmove nagrađene u Cannesu, kao što su Heli (2013) Amata Escalantea teU magli (2012) Sergeja Loznitse.

Glavne uloge odigrao je niz poznatih francuskih glumaca. Gregoire Colin, poznat po suradnji s redateljicom Claire Denis (Lijepi posao /Beau travail/, 1999), ovdje igra glavnu ulogu, a ostale likove tumače Slimane Dazi, kojeg znamo iz filma Prorok (2009) Jacquesa Audiarda i Samo ljubavnici preživljavaju (2013) Jima Jarmusha te francuska zvijezda Lizzie Brocheré, koja je poznata i po ulozi u nagrađivanom serijalu American Horror Story.

Nakon Paga ekipa se seli u Zagreb, a snimat će se i na lokacijama u Stankovcima, Brinju i na Kornatima. Projekt je aplicirao za korištenje programa mjera poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a u Hrvatskoj se za potrebe snimanja planira potrošiti oko 4 milijuna kuna. Hrvatski line producer je Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom.

[izvor informacije HAVC]