Sabotaža
Sabotage (2014.)
Redatelj: David Ayer
Glumci: Arnold Schwarzenegger, Josh Holloway, Joe Manganiello, Sam Worthington, Terrence Howard
Žanr: akcijski, kriminalistički, drama
Trajanje: 109 minuta
Država: SAD

Sabotaža ; Ustupio Blitz
Sabotaža ; Ustupio Blitz

Sadržaj:
U ‘Sabotaži’ Arnold Schwazenegger je iskusni vođa elitne DEA jedinice koja upada u sigurnu kuću poznatog narko kartela. Nedugo nakon ovog uspješno obavljenog zadatka, članove njegove jedinice, jednog po jednog, ubija nepoznati ubojica. Kad shvati da razlog ubojstava nije osveta, nego 10 milijuna dolara koje su njegovi dečki ukrali iz sigurne kuće, Arni, osim što mora pronaći ubojicu, mora napraviti čistku i u svojim redovima. Mjeseci SWAT obuke uz neke od najboljih operativaca današnjice rezultirali su time da su glumci naučili kretati se, rukovati oružjem, pucati, upadati u zgrade, raščistiti prostore i privoditi osumnjičene kao pravi specijalci.

Sabotaža – Movie Site
Sabotage – IMDb

Rio 2
Rio 2 (2014.)
Redatelj: Carlos Saldanha
Glumci: Marko Makovičić, Mia Krajcar, Hana Hegedušić, Filip Juričić, Renata Sabljak, Mara Picukarić, Luka Peroš
Žanr: animirani
Trajanje: 101 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nastavak nezaboravnog hita ‘Rio’ iz 2011. Još luđa, još veselija, još kreštavija nova avantura omiljenih papigica ovog proljeća seli se s asfalta Ria u bespuća Amazone! Zagrijavanje za Brazil može početi! Nekoliko godina nakon što su se plavi makao Blu i njegova odabranica Žuli sreli, zaljubili i zasnovali obitelj, njihovo je gnijezdo bogatije za tri člana. S malenom Biom, Carlom i Tiagom krenut će u pustolovinu života, u srce amazonske prašume gdje će najnestašniji papagaj na svijetu morati upoznati svog punca, ali i suprotstaviti se opasnom Nigelu kojem je plan posjeći što više stabala i zauvijek uništiti stanište ovih rijetkih ptica… Urnebesno smiješna i zabavna animirana avantura u kojoj će uživati i mali i veliki!

Rio 2 – Movie Site
Rio 2 – IMDb

Belle & Sébastien
Belle et Sébastien (2013.)
Redatelj: Nicolas Vanie
Glumci: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier
Žanr: avanturistički, obiteljski
Trajanje: 104 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Radnja filma smještena je u snježnim Alpama,na visinama gdje je snijeg savršen, tamo gdje divokoze slijede svizce, gdje snježni vrhovi tepaju oblacima. U mirnom selu, sve do dolaska Nijemaca. Susret usamljenog djeteta s divljim psom. To je priča Sebastiena koji pripitomljuje Bellu, avantura neraskidivog prijateljstva. Izvanredna priča o snalažljiovosti i osjetljivosti djeteta, usred II. Svjetskog rata. Odiseja jednog dječaka u potrazi za majkom, jednog starca u potrazi za prošlošću, aktivista pokreta otpora u potrazi za ljubavlju, mlade žene željnje puszolovine i jednog njemačkog poručnika u potrazi za oprostom. To je život Belle i Sebastiena.

Belle & Sébastien – Movie Site
Belle et Sébastien – IMDb

Slatkica i Boksač
Cutie and the Boxer (2013.)
Redatelj: Zachary Heinzerling
Glumci: Noriko Shinohara, shio Shinohara, Alex Shinohara
Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 82 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Mangup i kontraverzni mladi umjetnik u Tokiju – Ushio, činio se kao predodređen za slavu. Ipak, nije postigao gotovo nikakav komercijalni uspjeh pa je 1969., u potrazi za međunarodnim priznanjem, preselio u New York. Kada je 19-godišnja Noriko stigla na studij umjetnosti, zaljubila se u Ushioa te napustila školovanje kako bi postala partnerica i pomoćnica nestašnom suprugu. Tijekom braka, uloge su se promijenile. Danas, navršivši 80, Ushio se bori da uspostavi svoju umjetničku ostavštinu, dok je Norikoina snažna fascinacija Ushiom dobila novu dimneziju koju će vam sama ispričati kroz divne stripovske akvarele i crteže tušem pod nazivom Slatkica i boksač, za koje je napokon dobila zasluženo priznanje.

Cutie and the Boxer – Movie Site
Slatkica i Boksač – IMDb

Imigrantica
The Immigrant (2013.)
Redatelj: James Gray
Glumci: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner
Žanr: Drama
Trajanje: 120 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
1921. U potrazi za novim početkom i ostvarenjem američkog sna, Ewa Cybulski i njezina sestra Magda sele iz rodne Poljske u New York. Tijekom putovanja otkrije se da je Magda bolesna, te završi u karanteni. Ewa, sama i bez ikakve pomoći, očajnički nastojeći doći do Magde, obrati se šarmantnom ali podmuklom Bruni, koji ju prisili na prostituciju. No jednoga dana Ewa upoznaje Bruninog rođaka, nonšalantnog mađioničara Orlanda. On obori Ewu s nogu i ubrzo postaje njezina jedina šansa za bijeg iz noćne more u kojoj se zatekla.

Imigrantica – www.hollywoodreporter.com
The Immigrant – IMDb

Samo Bog prašta
Only God Forgives (2013.)
Redatelj: Nicolas Winding Refn
Glumci: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Vithaya Pansringarm
Žanr: Krimidrama
Trajanje: 90 minuta
Država: Danska, Francuska

Sadržaj:
Julian je američki bjegunac koji u Bangkoku vodi boksački klub, koji mu služi samo kao paravan za trgovinu drogom. Njegova majka i vođa kriminalne organizacije stiže iz SAD-a kako bi došla po tijelo svog najdražeg sina Billyja. On je ubijen nakon što je brutalno ubio mladu prostitutku. Gnjevna i gladna osvete, majka zahtijeva od Juliana odmazdu. No on će se morati prvo suočiti s Changom, tajanstvenim policajcem u mirovini, rukom božanske pravde koji je odlučio stati na kraj korumpiranom podzemlju, bordelima i borilačkim klubovima.

Nagrade i festivali
Sydney Film Festival 2013 – najbolji film
Sitges: katalonski međunarodni filmski festival – najbolja fotografija (Larry Smith)

Samo Bog prašta – Movie Site
Only God Forgives – IMDb

[izvor informacija i plakat CineStar, YouTubeKino Europa i IMDb]