Logo


Naslov članka: Praizvedba drame 'Ideš dalje' u Zagrebačkom kazalištu mladih (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 09 January 2012 - 20:52:37

PRAIZVEDBA DRAME „IDEŠ DALJE“ U ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU MLADIH


Drama za mlade „Ideš dalje“ Holgera Schobera, u režiji Renea Medvešeka, bit će premijerno izvedena, 17. siječnja u 20 sati, na pozornici M.Polanec, u Zagrebačkom kazalištu mladih. Kako talent šou utječe na tinejdžere, pitanje je kojim se bavi naša najnovija predstava. Dvoje mladih protagonista, Nives i Luka, snimaju dokumentarni film. Oboje dijele strast prema glazbi i oboje su sudjelovali u popularnom talent šou Hrvatska traži zvijezdu omiljenom diljem Europe. Luka, kojem su se svi rugali zbog „njegove duge kose i gitare“ kao i Nives, traže svoj put na „zvjezdanom“ nebu. Kroz tipične mladenačke situacije uspona i padova, oni opisuju svoj početni zanos, i na kraju bivaju svjesni činjenice da su samo dio jednog velikog businessa – glazbene industrije. Koliko daleko mlad čovjek mora ići kako bi ispunio svoj san i postao „zvijezda“? „Ideš dalje“ pruža mogućnost mladima da sagledaju i onu drugu stranu tog „trnovitog“ puta, onu stranu kad od zvijezde postaneš posve običan.
U predstavi glume Barbara Prpić i Petar Leventić.

„Ideš dalje“ je međunarodni koprodukcijski projekt triju europskih kazališta: Deutsches theatera iz Berlina, Teatra Due iz Parme i Zagrebačkog kazališta mladih koji podrazumijeva tri predstave rađene prema istom tekstu mladog austrijskog pisca Holgera Schobera, u režiji troje redatelja iz Njemačke, Italije i Hrvatske. Predstave će se izvoditi na festivalima koji će se održati u svibnju u Zagrebu, u lipnju u Berlinu te u studenom 2012. u Parmi.

Nakana ovog projekta je predstaviti publici sveprisutnu „pomamu“ mladih za sudjelovanjem na različitim talent šouovima i kako to sudjelovanje utječe na razvoj njihovih ličnosti. Predstava je namijenjena mladima od 12 do 18 godina.

Premijera je 17. siječnja u 20 sati, dok su ostale izvedbe na programu 18.,19., 20., 21., 22. i 31. siječnja u 18 sati.


http://www.zekaem.hr/


Autor članka je F.I.L.M
( http://film-mag.net/article.php?article.13331 )