najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Balet 'Mala sirena' u Multipleksima CineStar (p)
press / CineStar,Wednesday 11 January 2012



17. siječnja 2012. u 20:00 sati
Multipleksi CineStar prikazuju balet:
MALA SIRENA
Lera Aurebach/ John Neumeier

SAN FRANCISCO BALLET
Balet
Trajanje: 124 min

Izvođači: Yuan Yuan Tan, Lloyd Riggins, Tiit Helimets, Sarah van Patten
Dirigent: Martin West
Glazba: Lera Auerbach
Koreograf: John Neumeier




Ravnatelj hamburškog baleta te glavni koreograf baleta Mala sirena, John Neumeier maestralno spaja ples, dramatičnu priču i spektakl u nevjerojatnu interpretaciju priče Hans Christian Andersena. Koreografija, scenografija i kostimi koje je osmislio sam Neumeier otkrivaju veliku ljubav između čovjeka i plesa te dubinu mašte koreografa. Sama plesna točka vrlo je kompleksna te zahtjeva izuzetnu spremnost, sposobnost i uvježbanost plesača koji spretno ulaze na vrlo emotivan teren kako bi dočarali potpunu poruku baleta. Neumeier je izabrao ovo djelo kako bi prikazao sasvim poseban koncept ljubavi o kojem piše Andersen. “Sirenina ljubav, toliko je jaka, može prevladati sve prepreke te joj omogućava da barem na trenutke živi u drugom svjetu koji nije njezin, iako je to za nju samu na trenutke vrlo destruktivno i bolno. U isto vrijeme, priča nam šalje poruku da bez obzira na snagu ljubavi koje osjećamo, istu količinu ne možemo očekivati zauzvrat.”

Bogata i impozantna karijera Johna Neumeiera, u kojoj je stvorio i režirao 140 baleta govori o iznimno velikom redatelju i koreografu. Balet Mala sirena vrhunac je njegove karijere što su pokazale i izuzetne kritike gledatelja i kritičara koji su balet ocijenili kao nezaboravan i očaravajući.


U cijelom ciklusu “Spektakli u CineStaru” prikazati će se još ukupno 11 opera i 2 baleta, a raspored događanja je sljedeći:

Mala sirena, San Francisco Ballet, 17.01.2012. (balet)

Pepeljuga, Royal Opera House London, 24.01.2012.

Romeo i Julija, Salzburg Festival, 14.02.2012.

Triptih, Royal Opera House London, 28.02.2012.

La Bohéme, UŽIVO iz Teatro Liceu Barelona, 13.03.2012.

Romeo i Julija, UŽIVO iz Royal Opera House London, 22.03.2012. (balet)

André Chénier, Bregenz Festival, 27.03.2012.

Tristan i Izolda, Teatro alla Scala Milano, 03.04.2012.

Rigoletto, UŽIVO iz Royal Opera House of London, 17.04.2012.

Anna Bolena, National Opera House Vienna, 01.05.2012.

Cyrano de Bergerac, UŽIVO iz Teatro Real Madrid, 10.05.2012.

Vragolasta djevojka, UŽIVO iz Royal Opera House London, 16.05.2012. (balet)

I Vespri Siciliani, Teatro Regio di Torino, 12.06.2012.

La Traviata, Teatro alla Scala Milano, 26.06.2012.


Sve Spektakle možete pratiti na slijedećim CineStar lokacijama:
CineStar Zagreb (Branimir centar), CineStar Novi Zagreb (Avenue Mall), CineStar Osijek, CineStar Rijeka, CineStar Split, CineStar Zadar, CineStar Šibenik
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1653
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt